In het EuroSCD project werken we aan een app met een online leefstijl programma. Dit programma kan mensen helpen met het aannemen van een gezonde leefstijl, om de hersenen zo gezond mogelijk te houden. Bij de ontwikkeling van het programma betrekken wij de gebruikers. Op basis van alle feedback hebben we tot nu toe bijvoorbeeld al het uiterlijk, de instructies en ook de naam van de app aangepast. Zo begint de app ‘HalloHersenen’ steeds beter te passen bij de wensen van de doelgroep.

De HalloHersenen uitdaging
In december is de app gereed om getest te worden. Het programma kan getest worden op de computer, maar ook op een tablet of een telefoon. In de app staat elke dag een tip, ofwel ‘Oppepper’, klaar over leefstijl. De gebruiker kan aangeven of hij/zij de tip heeft uitgevoerd en vervolgens de tip beoordelen.

De testen vinden plaats in 3 fases van 30 dagen. Tussen elke fase zijn er twee weken waarin wij zo nodig aanpassingen kunnen maken op basis van de feedback. Verder stellen we de gebruiker op 2 momenten vragen over de bruikbaarheid en gebruiksvriendelijkheid van de app.