Mensen met dementie hebben vaak moeite met alledaagse activiteiten. Bijvoorbeeld met boodschappen doen, autorijden of een computer gebruiken. Hoeveel moeite iemand heeft met deze activiteiten, verandert door de tijd.

Als naaste maak je veranderingen van dichtbij mee

Naasten van mensen met dementie kunnen vaak goed inschatten wat er goed en minder goed gaat in het dagelijks leven, en hoe dit verandert door de tijd. Onderzoekers van het Alzheimercentrum Amsterdam willen via een online vragenlijst in kaart brengen welke veranderingen belangrijk zijn, zodat artsen de ziekte beter kunnen volgen en de juiste zorg geregeld kan worden.

Online vragenlijst

Voor dit onderzoek vult een deelnemer een online vragenlijst in. In deze vragenlijst worden verschillende situaties voorgelegd. De onderzoekers vragen de deelnemer om te beoordelen of de veranderingen in het dagelijks functioneren volgens hem/haar belangrijk zijn.

Interesse in deelname?
Dit onderzoek is inmiddels afgerond. De onderzoekers hebben voldoende deelnemers gevonden.

Staat u al ingeschreven en heeft u een profiel? Dan nodigt ons team u voor andere onderzoeken uit, als blijkt dat u voor een studie in aanmerking komt. (Soms zijn er meer geschikte mensen dan de onderzoekers nodig hebben en nodigen we een selectie uit. Stuur gerust een e-mail als u interesse heeft in een ander specifiek onderzoek. Dan kunnen wij nagaan of u daarvoor in aanmerking komt en u toevoegen aan de selectie.)

Staat u nog niet ingeschreven? Schrijf u dan in en maak vrijblijvend een profiel aan. U ontvangt dan per e-mail uitnodigingen voor onderzoeken waarvoor u in aanmerking komt, op basis van uw profiel. U kunt per onderzoek beslissen of u zich aanmeldt.