Mensen met dementie hebben vaak moeite met alledaagse activiteiten. Bijvoorbeeld met boodschappen doen, autorijden of een computer gebruiken. Hoeveel moeite iemand heeft met deze activiteiten, verandert door de tijd.

Als naaste maak je veranderingen van dichtbij mee

Naasten van mensen met dementie kunnen vaak goed inschatten wat er goed en minder goed gaat in het dagelijks leven, en hoe dit verandert door de tijd. Onderzoekers van het Alzheimercentrum Amsterdam willen via een online vragenlijst in kaart brengen welke veranderingen belangrijk zijn, zodat artsen de ziekte beter kunnen volgen en de juiste zorg geregeld kan worden.

Online vragenlijst

Voor dit onderzoek vult een deelnemer een online vragenlijst in. In deze vragenlijst worden verschillende situaties voorgelegd. De onderzoekers vragen de deelnemer om te beoordelen of de veranderingen in het dagelijks functioneren volgens hem/haar belangrijk zijn.

Interesse in deelname?
Staat u al ingeschreven en heeft u een profiel? Dan nodigt Hersenonderzoek.nl u uit als blijkt dat uw profiel matcht met dat wat de wetenschappers zoeken. Voor dit onderzoek geldt dat we tot en met eind april 2020 wekelijks een groep mensen uitnodigen met het geschikte profiel. Mogelijk heeft u al een uitnodiging ontvangen voor dit onderzoek en de uitnodigingsmail gemist. U kunt al uw uitnodigingen voor onderzoek terugvinden op uw persoonlijke pagina via mijn.hersenonderzoek.nl.

Staat u nog niet ingeschreven? Schrijf u dan in en maak vrijblijvend een profiel aan. U ontvangt dan per e-mail uitnodigingen voor onderzoeken waarvoor u in aanmerking komt, op basis van uw profiel. U kunt per onderzoek beslissen of u zich aanmeldt.