Momenteel is er geen effectieve behandeling voor rookverslaving. In deze studie willen de onderzoekers van het Amsterdam UMC een nieuwe behandelingsmethode voor rookverslaving testen die de herinnering aan roken ‘verbleekt’ en het verlangen naar de sigaret vermindert.

Deze methode is al met succes toegepast bij trauma, waarbij het doel is om traumatische herinneringen te verbleken. Er zijn aanwijzingen dat deze methode ook kan werken voor mensen met een rookverslaving. De onderzoekers hebben de methode daarom aangepast en willen nagaan of met deze methode ook het verlangen naar een sigaret kan verminderen.

Interesse in deelname?

Staat u al ingeschreven en heeft u een profiel? Dan nodigt Hersenonderzoek.nl u uit als u voldoet aan het profiel dat de onderzoekers zoeken. Momenteel zijn ze op zoek naar mensen die al 10 jaar of langer minimaal 10 sigaretten per dag roken.

Staat u nog niet ingeschreven? Schrijf u dan in en maak vrijblijvend een profiel aan. U ontvangt dan per e-mail uitnodigingen voor onderzoeken waarvoor u in aanmerking komt, op basis van uw profiel. U kunt per onderzoek beslissen of u zich aanmeldt.