Mensen met de diagnose Alzheimer zijn onmisbaar in de zoektocht naar een medicijn

Doe mee!

Antwoord op je vragen over de ziekte van Alzheimer

Mijn vrouw heeft kenmerken van beginnende dementie, maar wil niet naar de dokter. Hoe ga ik daarmee om? Hoe zit het met de bloedtest voor Alzheimer? Hoe kun je het leven aangenamer maken, als je de diagnose Alzheimer hebt? Welke medicijnen zijn er nu?

Dit is slechts een greep uit de vragen die neuroloog Niels en verpleegkundig consulent Freek beantwoordden in de livestream. Kijk mee:

Help Alzheimer de wereld uit

Doe mee aan onderzoek

  • Blijf op de hoogte van onderzoek
  • Geheel vrijblijvend
  • Beslis per onderzoek of je wil meedoen

Op 22 september 2020 beantwoordden neuroloog Niels Prins en verpleegkundig consulent Freek Gillissen van Alzheimercentrum Amsterdam zoveel mogelijk vragen. Tests bij de huisarts, de diagnose, zorgen om beginnende dementie, de bloedtest, het niewste medicijn, het belang van deelname aan onderzoek, zorg en mantelzorg (en veel meer!) komen aan bod. Tijdens de uitzending kon je live je vragen insturen. Hier kijk je de uitzending terug.

Help Alzheimer te stoppen

Onderzoek is de sleutel tot oplossingen voor de ziekte van Alzheimer. Doe mee! Ook voor de generaties hierna.

Het formulier wordt verzonden. Het verwerken van deze inschrijving kan tot een minuut duren. We vragen hiervoor uw geduld.

We respecteren uw privacy. De informatie die u met ons deelt, wordt vertrouwelijk behandeld zoals beschreven in ons privacy statement.