Dien je aanvraag in

Mail ons

Op zoek naar deelnemers voor je studie?

Deelnemers vind je via Hersenonderzoek.nl

Ben je op zoek naar deelnemers voor je onderzoek? Wij helpen je met het vinden, uitnodigen en pre-screenen van de juiste mensen voor je studie.

Mail ons en vertel welke deelnemers je zoekt.

Hier helpen we je bij:

 • Werven
 • Pre-screenen
 • Disseminatie
Menigte mensen

Deelnemers uit heel Nederland

Meer dan 40.000 mensen uit heel Nedeland staan bij ons ingeschreven. Ze willen bijdragen aan hersenonderzoek. Laat ons weten wie je zoekt. Wij brengen je met hen in contact.

 • 40.000+ inschrijvers
 • Woonachtig in heel Nederland
 • 18-99 jaar
 • Kerngezonde mensen én mensen met diagnose(s)
 • Medische achtergrond bekend
 • Demografische achtergrond bekend
 • Leefstijl bekend

Inclusies gingen ineens bijna drie keer zo snel

Dr. Casper de Boer, PhD - EPAD onderzoek
Casper zocht mensen met dementie in de familie die o.a. een ruggenprik wilden ondergaan.

Zó werkt Hersenonderzoek.nl

Heb je interesse in een samenwerking met Hersenonderzoek.nl? We laten je graag zien hoe het werkt middels een demo onderzoek.

Bekijk de demo

We konden in korte tijd duizenden mensen uit heel Nederland benaderen voor onze online vragenlijst

Dr. Laura Nawijn, PhD, LifeBrain onderzoek
Ruim 5.700 mensen vulden Laura's survey in.

Meer dan 25.000 inclusies

We hebben inmiddels ruim 60 hersenonderzoekers geholpen met het vinden van de juiste deelnemers. Dat heeft meer dan 25.000 inclusies opgeleverd.

 • zowel online als on site onderzoek
 • studies naar dementie, depressie, veroudering, verslaving, angst, schizofrenie, Parkinson, OCD, clusterhoofdpijn, slaap, MS etcetera
 • van neuropsychologisch onderzoek tot online tests en vragenlijsten; en van gedragsinterventiestudies tot medicijnonderzoek
 • we helpen universiteiten, academische ziekenhuizen en andere onderzoeksinstituten uit hele land;
  van Maastricht University tot het UMCG en van het NKI, tot het SWOV en het het Brain Research Center

Bekijk alle onderzoeken
Solange en Marissa van team Hersenonderzoek.nl

We weten hoe lastig het kan zijn

Hersenonderzoek.nl is ontstaan uit de frustratie van onderzoekers van het Alzheimercentrum Amsterdam.

We weten als geen ander hoeveel tijd, geld, posters, advertenties, belletjes en mailtjes je met onderzoeksassistenten investeert in het vinden van de juiste mensen. Toch valt een groot deel nog af in de (pre-)screening. En als je dan deelnemers hebt kunnen includeren, mag je collega hen na afloop van jouw studie niet zomaar benaderen. Zij doorloopt het hele proces opnieuw.

Dat kan en moet anders. Daarom richtten we dit register op. Een landelijk register, waar alle Nederlandse hersenonderzoekers een beroep op kunnen doen. Want we willen sneller oplossingen voor hersenziekten.

Lees hoe onderzoekers de werving via Hersenonderzoek.nl ervaren.

 

De kosten voor een oio of aio die tijd besteedt aan het werven zijn vele malen hoger dan de kosten van werven via Hersenonderzoek.nl. En het gaat nog sneller ook!

Sietske Sikkes, Principal Investigator van de IADL vragenlijst waar 2.560 mensen zich aanmeldden.

De kosten

We starten met een vrijblijvend, kosteloos intakegesprek waarbij we je wensen en behoeften in kaart brengen. We gaan na of we de mensen die jij zoekt in ons register hebben en maken een inschatting van het aantal mensen dat zich kan aanmelden voor jouw soort onderzoek, binnen de gewenste termijn.

Daarnaast bespreken we welke rol we kunnen vervullen bij het betrokken houden van deelnemers en de disseminatie van je onderzoeksresultaten.

Op basis van jouw pakket aan wensen kunnen wij een passende offerte opstellen.

Tip: Ben je in de fase dat je subsidie aanvraagt voor je toekomstige studie? Dan is het slim om te vermelden hoe je de werving en disseminatie financieel en tijdtechnisch borgt. Subsidiegevers als de Hersenstichting, Alzheimer Nederland en ZonMw stellen dit bijzonder op prijs. Wie weet kan Hersenonderzoek.nl als een van je partners fungeren. We denken graag met je mee over verschillende constructies en de juiste bewoording.

Wat zeggen de onderzoekers?

We vroegen Laura van het LifeBrain onderzoek of ze wilde delen hoe het werven via Hersenonderzoek.nl beviel (en ja, hier worden wij dus blij van!):

“Jullie bestand is een goudmijn, met mensen uit allerlei leeftijdsgroepen en achtergronden die je anders niet altijd makkelijk kunt bereiken.

Verder vond ik jullie begeleiding gestructureerd, snel, professioneel. Jullie gaven fijn, snel en gepast reactie op de deelnemers die vragen of opmerkingen hadden. De website ziet er aantrekkelijk uit en werkt goed.

Ik heb jullie inmiddels al aangeraden aan een collega die met inclusie bezig is, hoop dat ze bij jullie terecht komt! Louter lof dus ? Graag nog eens tot in de toekomst!?”

Ruim 5.700 mensen hebben deelgenomen aan Laura’s online vragenlijst.

Lees wat andere onderzoekers zeggen

We helpen je zoeken naar die éne deelnemer

Als blijkt dat we niet de juiste mensen in ons register kunnen vinden, kunnen we een op maat gemaakte campagne samenstellen. We zetten daarbij onze kanalen in om de juiste mensen aan te trekken en koppelen hen na hun inschrijving aan jouw studie.

We informeren je graag over de de verschilende mogelijkheden.

Disseminatie van je onderzoeksresultaten

We hebben natuurljk een flinke achterban en kunnen een hoop mensen bereiken. Wil jij het verloop en de resultaten van jouw onderzoek delen met het grote publiek? Laat het ons weten. Dan kunnen we je meenemen in onze communicatie en events.

Denk bijvoorbeeld aan onze nieuwsbrief met meer dan 30.000 ontvangers, een serie artikelen, update video’s, resultatenvideo’s, livestreams, podcasts, deelnemerservaringen en events als ons Hersenfestival.

Kunnen we jou ook helpen?

Benieuwd of we jou ook op weg kunnen helpen? Schroom niet om ons te benaderen. We kijken graag met je mee.

Mail ons!

Nieuwsbrief voor onderzoekers

Blijf gemakkelijk op de hoogte via de nieuwsbrief voor onderzoekers. Meld je aan en lees eerdere nieuwsbrieven terug.

In English English

Here, you find information about Hersenonderzoek.nl for researchers in English.