Veelgestelde vragen

Top 5 veelgestelde vragen

 1. Iedereen vanaf 18 jaar met een goede beheersing van de Nederlandse taal kan zich aanmelden op Hersenonderzoek.nl. We zoeken zowel vrijwilligers met gezonde hersenen als met geheugenklachten of een diagnose dementie (of een andere hersenziekte). We moedigen ook zeker mantelzorgers, familieleden of vrienden van mensen met dementie die een steentje willen bijdragen in de zoektocht naar een oplossing aan om zich te registeren.

   

  • Basisgegevens (zoals uw naam en geboortedatum)
  • Contactinformatie (zoals uw e-mailadres en telefoonnummer)
  • Medische informatie (zoals uw huidige gezondheidssituatie en medicijngebruik)
 2. Nadat u zich heeft aangemeld, komt u terecht in uw persoonlijke portal. Daar voegen wij aanvullende vragenlijsten en breintests toe die u kunt maken. Wij gebruiken de informatie die u verstrekt om in te schatten welke aan hersengezondheid gerelateerde onderzoeken relevant voor u zijn. Wanneer u wordt uitgenodigd voor een onderzoek, bepaalt u altijd zelf of u ook daadwerkelijk wilt deelnemen of niet. Wanner u iedere 3 tot 6 maanden blijft terugkeren op uw portal voor een update, geeft u ons belangrijk inzicht in hersenveranderingen die – zowel bij mensen met als zonder dementie – tijdens het verouderingsproces optreden.

 3. Hersenonderzoek.nl behandelt uw informatie veilig en vertrouwelijk. Uw gegevens worden enkel gedeeld met samenwerkende onderzoekers, wanneer u daar specifiek toestemming voor geeft. Deze onderzoekers voldoen aan de ethische normen in de medische wereld; wat betekent dat is gecheckt of zij de rechten, de veiligheid en het welzijn van de betrokken deelnemers voorop stellen. Wij zullen uw gegevens nooit delen met externen of ze gebruiken voor commerciële doelstellingen. Uw gegevens worden opgeslagen op een Nederlandse server die voldoet aan huidige wet- en regelgeving omtrent privacy en beveiliging. Zie ook ons privacy – en cookies beleid voor meer informatie.

 4. Nee, registreren op Hersenonderzoek.nl en deelnemen aan onze onderzoeken is gratis.