Met onderzoek vinden we oplossingen voor depressie

Ik doe mee

Wat als je resistent bent tegen behandeling voor depressie?

Bij ongeveer één op de drie mensen slaat een therapie voor depressie niet aan. Het is dus niet ongebruikelijk dat je twee of meerdere medicijnen en behandelingen probeert om je depressieve klachten te lijf te gaan, maar dat het onvoldoende helpt. Dat is frustrerend en kan je hopeloos gevoel geven.

In deze livestream beantwoorden prof. dr. Jan Ramaekers en Johannes Reckweg, PhD, van Universiteit Maastricht vragen over het fenomeen ‘behandelingsresistente depressie’ en het onderzoek dat zij uitvoeren.

Help depressie te stoppen

Doe mee aan onderzoek

  • Meedoen is geheel vrijblijvend
  • Blijf op de hoogte van onderzoek dat past bij jouw profiel
  • Kies per onderzoek of je wilt deelnemen

Op 17 september 2020 beantwoordden prof. dr. Jan Ramaekers en Johannes Reckweg PhD van Universiteit Maastricht zoveel mogelijk vragen over behandelingsresistente depressie. Hoe verschilt het van depressie? Wat is een depressie precies? Wat kun je er aan doen? Welk onderzoek doen Jan en Johannes en hoe kun je daar aan mee doen? Tijdens de livestream kon je live je vragen insturen. Op deze pagina kijk je de livestream terug.

Help depressie te stoppen

Onderzoek is de sleutel tot oplossingen voor behandelingsresistente depressie. Heb jij hier last van? Schrijf je in. Doe mee. En draag bij aan de oplossing.

Het formulier wordt verzonden. Het verwerken van deze inschrijving kan tot een minuut duren. We vragen hiervoor uw geduld.

We respecteren uw privacy. De informatie die u met ons deelt, wordt vertrouwelijk behandeld zoals beschreven in ons privacy statement.