Onderzoek is de sleutel tot oplossingen voor dementie

Hoe kun je voorkomen dat je dementie krijgt?

We vroegen het aan prof dr. Philip Scheltens. Hij is directeur van Alzheimer Amsterdam, waar veel onderzoek wordt gedaan om oplossingen te vinden voor dementie.

“Mensen vragen me vaak: ‘Hoe kan ik voorkomen dat ik dement word?’ Wat je het beste kunt doen is goed letten op je levensstijl. Bijvoorbeeld je hoge bloeddruk goed behandelen. Cholesterol, suikerziekte… dat soort vaat- en hart gerelateerde risicofactoren. En voldoende bewegen. Let op je gewicht. Let op je dieet. Aan al die factoren kun je zelf iets doen. Je kunt eraan werken samen met je huisarts. Doe dat! Dan is de kans op dementie later kleiner.”

Meld u net zoals 42.738 anderen vrijblijvend aan voor onderzoek.

  • Meedoen is geheel vrijblijvend
  • Blijf op de hoogte van onderzoeken
  • Beslis per onderzoek zelf of u mee wilt doen of niet

Hoe kun je zorgen dat je geen dementie krijgt? Prof dr. Philip Scheltens. geeft tips!

Help mee! Doe mee aan hersenonderzoek.

Alleen met onderzoek vinden oplossingen voor hersenziekten zoals dementie. Door heel het land zoeken onderzoekers de juiste deelnemers voor hun studie. Schrijf u in en ontvang uitnodigen van onderzoeken waar u voor in aanmerking komt, bij u in de buurt.

Het formulier wordt verzonden. Het verwerken van deze inschrijving kan tot een minuut duren. We vragen hiervoor uw geduld.

We respecteren uw privacy. De informatie die u met ons deelt, wordt vertrouwelijk behandeld zoals beschreven in ons privacy statement.