Samen vinden we oplossingen voor hersenziekten!

Dag, onlineACD'er!

Naast het onlineADC heeft het Alzheimercentrum Amsterdam dit landelijke, online platform ‘Hersenonderzoek.nl’ opgericht. Daarmee helpen we onze eigen onderzoekers en andere hersenonderzoekers uit heel Nederland met het vinden van de juiste deelnemers voor hun onderzoek.

Meld u net als 42.738 anderen aan

  • Meedoen is geheel vrijblijvend
  • Blijf op de hoogte van onderzoeken
  • Beslis per onderzoek zelf of u mee wilt doen
Twee dames kijken in het park op een smartphone

Dit doet Hersenonderzoek.nl

Veel onderzoek loopt vertraging op, omdat onderzoekers niet genoeg geschikte deelnemers kunnen vinden voor hun studie. Dat verhelpen we met dit landelijke, online platform.

We matchen mensen die willen deelnemen aan wetenschappelijk onderzoek aan studies die nu deelnemers zoeken. Daarmee versnellen we onderzoek en vinden we sneller oplossingen voor hersenziekten.

 

Vrouw gebruikt smarphone

Hoe werkt het?

Als u zich inschrijft, vult u een korte vragenlijst in over uw gezondheid. Op basis van uw profiel, kunnen wij u uitnodigen voor onderzoek dat bij u past. Soms zijn onderzoekers bijvoorbeeld specifiek op zoek naar mensen met de diagnose Alzheimer. Of juist naar mensen met milde cognitieve klachten en gezonde controledeelnemers.

Wij nodigen u uit voor onderzoek dat aansluit bij uw profiel. Dat kunnen online vragenlijsten of testen zijn. Maar ook neuropsychologische tests of medicijnonderzoek op een onderzoekslocatie. U beslist zelf per onderzoek of u wilt deelnemen of niet. Uiteraard houden we bij onderzoek op locatie rekening met reisafstand.

Ik doe mee
Vrouw kijkt in boekenkast van bibliotheek

Deze onderzoekers helpen we

Hersenonderzoekers uit heel Nederland kunnen bij ons aankloppen voor hulp met het vinden van geschikte deelnemers. Zowel onderzoekers van het Alzheimercentrum Amsterdam, als onderzoekers van andere medische centra en universiteiten.

In hun aanvraag geven ze aan hoe zij hersenziekten willen verhelpen en naar welke mensen ze op zoek zijn. Als hun studie wordt goedgekeurd door de wetenschapscommissie, nodigen wij mensen uit die binnen het profiel passen dat de onderzoeker zoekt.

We helpen dus zo veel mogelijk onderzoekers die oplossingen willen vinden voor hersenziekten. Niet alleen voor mensen met de ziekte van Alzheimer, maar ook voor mensen met Lewy Body dementie, vasculaire dementie, de ziekte van Parkinson, Multiple Sclerose, depressie, angstoornissen, niet aangeboren hersenletsel… Wij staan, samen met alle inschrijvers, voor hen klaar!

Bekijk alle onderzoeken
Foto van professor Philip Scheltens

Helpt u mee?

We kunnen uw hulp goed gebruiken. Als u kerngezond bent én als u een diagnose heeft! U bent al bekend met de zorg en het onderzoek dat het Alzheimercentrum Amsterdam biedt. Wilt u naast uw deelname aan onlineADC ook bijdragen aan ander hersenonderzoek? Schrijf u dan in via onderstaand formulier.

Neem bij vragen gerust contact op met Arenda Mank, uitvoerend onderzoeker van onlineADC, of met ons via info@hersenonderzoek.nl

Help mee. Schrijf u in.

Om goed onderzoek te doen hebben we hulp nodig van gezonde mensen, maar zeker ook van mensen met een diagnose.

Het formulier wordt verzonden. Het verwerken van deze inschrijving kan tot een minuut duren. We vragen hiervoor uw geduld.

We respecteren uw privacy. De informatie die u met ons deelt, wordt vertrouwelijk behandeld zoals beschreven in ons privacy statement.

Met onderzoek vinden we oplossingen voor hersenziekten

Ik doe mee