Deelnemen aan onderzoek

Hersenonderzoek in Nederland

Naast GGZ inGeest doen veel andere wetenschappers in Nederland onderzoek naar depressie, angst, obsessieve compulsieve stoornis, verslaving, PTSS en andere psychiatrische aandoeningen.

Wellicht kun je via ons aan onderzoek deelnemen dat aansluit bij jouw profiel en wensen.

Meld je net als 42.738 anderen aan

Samen vinden we oplossingen

  • Meedoen is geheel vrijblijvend
  • Blijf op de hoogte van onderzoeken
  • Beslis per onderzoek zelf of je mee wilt doen
Koppel leunt op elkaar

Dit doet Hersenonderzoek.nl

Vaak willen mensen wel meedoen aan wetenschappelijk onderzoek, maar weten ze niet dat er onderzoek is waaraan ze kunnen deelnemen.

Voor onderzoekers blijkt het juist moeilijk om genoeg deelnemers te vinden die passen in het profiel dat zij zoeken.

Daarom matchen wij mensen die interesse hebben in deelname aan onderzoeken. Zo versnellen we onderzoek en komen we sneller tot betere behandelingen.

Dame werkt op laptop

Hoe werkt het?

Als je je inschrijft, vul je een korte vragenlijst in. Op basis van je profiel kunnen wij je uitnodigen voor onderzoek dat bij je past.

Soms zijn onderzoekers bijvoorbeeld specifiek op zoek naar mensen die nu een depressieve episode doormaken. Of juist naar mensen met een angststoornis en daarnaast gezonde controledeelnemers. Dat verschilt per onderzoek..

Wij nodigen je per e-mail uit als er een onderzoek start dat aansluit bij jouw profiel. Dat kunnen online vragenlijsten zijn, maar ook onderzoeken naar nieuwe behandelmethodes of studies met bijvoorbeeld MRI-scans. Per onderzoek beslis je of je je wil aanmelden.

Als je je aanmeldt, neemt de onderzoeker contact met je op. Meedoen is altijd geheel vrijblijvend.

Ik doe mee
Vrouw kijkt in boekenkast van bibliotheek

Deze onderzoekers helpen we

Hersenonderzoekers uit heel Nederland kunnen bij ons aankloppen voor hulp met het vinden van geschikte deelnemers. Zowel onderzoekers van GGZ InGeest, als onderzoekers van andere instituten, medische centra en universiteiten.

In hun aanvraag geven ze aan hoe zij hersenziekten willen verhelpen en naar welke mensen ze op zoek zijn. Als hun studie wordt goedgekeurd door de wetenschapscommissie, nodigen wij mensen uit die binnen het profiel passen dat de onderzoeker zoekt.

We helpen dus zo veel mogelijk onderzoekers die oplossingen willen vinden voor hersenziekten. Niet alleen voor mensen met psychiatrische aandoeningen, maar ook voor ziekten zoals alzheimer, parkinson en Multiple Sclerose. Je kunt dus ook worden uitgenodigd voor onderzoek dat niet gaat over jouw diagnose.

Bekijk alle onderzoeken

Voor dit soort onderzoek kunnen we je uitnodigen

Mensen die eenmaal een depressieve episode hebben gehad, kunnen sneller een nieuwe depressie krijgen. Het SMARD onderzoek gaat na of we met behulp van apps kunnen herkennen of iemand dreigt terug te vallen in een depressie en of we die kans kunnen verkleinen met behulp van hersentraining.

Meer weten? Klik op de afbeelding ➜

Man met depressieve klachten gebruikt app voor training van de hersenen

Trauma en slaap

Waarom ontwikkelen sommige mensenna een traumatische ervaring PTSS en anderen niet? En welke rol speelt slaap hierin?

Meer weten? Klik op de afbeelding ➜

Slapende vrouw

finger-NL

Helpen leefstijlveranderingen als beter slapen en veel sociaal contact om cognitieve achteruitgang te verminderen? Dat is één van de vragen die onderzoekers bestuderen in hun grootschalige, landelijke leefstijlonderzoek.

Ze zoeken nog deelnemers tussen de 60 en 80 jaar. Meer weten? Klik op de afbeelding ➜

Behandelingsresistente depressie

Onderzoekers van Universiteit Maastricht zijn op zoek naar mensen die al twee of meer behandelingen tegen depressie hebben geprobeerd, zonder resultaat.

Ze willen nagaan of een specifieke psychedelische stof kan worden ingezet als antidepressivum.

Meer weten? Klik op de afbeelding ➜

Man loopt met depressieve gevoelens door mistig veld
Silhouetten van twee mensen in gesprek

Interesse in deelname?

Schrijf je dan vrijblijvend in. Je ontvangt per onderzoek waar je voor in aanmerking komt een uitnodiging per e-mail.

Neem bij vragen gerust contact op met Kim Veenman van GGZ inGeest, contactpersoon van de wetenschapsdesk van GGZ inGeest, of met ons via info@hersenonderzoek.nl. 

Doe mee aan onderzoek

Iedereen kan helpen. Mensen mèt en zonder diagnose.

Het formulier wordt verzonden. Het verwerken van deze inschrijving kan tot een minuut duren. We vragen hiervoor uw geduld.

We respecteren uw privacy. De informatie die u met ons deelt, wordt vertrouwelijk behandeld zoals beschreven in ons privacy statement.

Met onderzoek vinden we oplossingen.

Ik doe mee