Sommige mensen komen – ondanks meerdere behandelingen – niet van hun depressieve klachten af. In deze studie gaan de onderzoekers van Universiteit Maastricht na of de psychedelische stof GH001 uitkomst biedt voor mensen die niet voldoende reageren op beschikbare therapieën en last hebben van zogeheten ‘behandelingsresistente depressie’.

Onder behandelingsresistent wordt verstaan dat iemand één of meerdere medicijnen tegen depressie op de voorgeschreven manier heeft geprobeerd, maar ze geen verbetering geven. Of als iemand naast een een antidepressivum, een evidence-based behandeling heeft gevolgd, maar ook dat onvoldoende hielp.

Het doel van dit onderzoek is om de veiligheid, verdraagbaarheid en effecten op symptomen van depressie van het psychedelisch middel GH001 te onderzoeken bij mensen met behandelingsresistente depressie.

Interesse in deelname?
Hersenonderzoek.nl kan u uitnodigen, als blijkt dat uw profiel matcht met dat wat de onderzoekers zoeken. U kunt vrijblijvend een profiel aanmaken door u in te schrijven. U ontvangt dan per e-mail uitnodigingen voor onderzoeken als blijkt dat u daarvoor in aanmerking komt. U kunt per onderzoek beslissen of u zich aanmeldt.