Strijd mee tegen de onzekerheid. Doe mee aan onderzoek.

Ik doe mee

Bedankt voor het lezen van mijn brief! Helpt u mee?

Bedankt voor het lezen van mijn brief. Hieronder kunt u hem ook beluisteren. Met deze brief vraag ik u om mee te helpen in de strijd tegen de onzekerheid die hersenziekten met zich mee brengen.

U kunt helpen door deel te nemen aan onderzoek. Schrijf u daarom in bij Hersenonderzoek.nl.

Prof. dr. Majon Muller

Doe mee aan onderzoek

  • Meedoen is geheel vrijblijvend
  • Blijf op de hoogte van onderzoek dat bij u past
  • Beslis per onderzoek of u mee wilt doen

Dit is hoe u kunt helpen

Veel hersenonderzoek loopt vertraging op, omdat onderzoekers niet snel genoeg de juiste deelnemers kunnen vinden. Daarom brengt het team van Hersenonderzoek.nl mensen die willen bijdragen in contact met onderzoekers die de hersenziekten willen stoppen en voorkomen.

Iedereen (18+) die wil helpen, kan zich inschrijven. Mensen mèt hersenziekten en mensen met kerngezonde hersenen! Op basis van uw profiel nodigen we u vrijblijvend uit voor onderzoeken. U kunt per uitnodiging beslissen of u zich wilt aanmelden.

Voor deze onderzoeken kunnen we u uitnodigingen ➜

FINGER-NL – In dit onderzoek gaat een grote groep Nederlanders twee jaar lang aan de slag met hun leefstijl om hun hersengezondheid te verbeteren. Steeds meer onderzoek laat namelijk zien dat een gezonde leefstijl een positief effect kan hebben op het denkvermogen. Denk daarbij aan het geheugen, iets nieuws leren en concentratie.

Doet u mee? Klik op de afbeelding ➜

Age Study

Onderzoekers van Universiteit Leiden kijken of subtiele veranderingen in gedrag iets kunnen vertellen over veroudering en de achteruitgang die daarmee gepaard gaat. Daarom kijkt deze studie onder andere naar typesnelheid (op de telefoon) en hoe dit verandert over de tijd.

Meer weten? Klik op de afbeelding ➜

CAFE-studie

We weten dat de stapeling van het amyloïd-bèta eiwit leidt tot beschadiging van de bloedvaten in de hersenen (ook wel cerebrale amyloïd angiopathie, CAA, genoemd), wat kan leiden tot geheugenklachten. Nu kunnen we CAA alleen met zekerheid vaststellen als mensen zijn overleden.

Om eerder te kunnen ingrijpen willen onderzoekers van het Radboudumc in Nijmegen methodes ontwikkelen waarmee we de eiwitstapeling al gedurende het leven kunnen aantonen.

LOG IN studie

Waarom krijgen sommige kankerpatiënten tijdens of na hun behandeling cognitieve problemen?Bijvoorbeeld met concentreren of het geheugen. Wat zijn de risicofactoren? En wat kunnen we eraan doen?
Wetenschappers van het Nederlands Kanker Instituut onderzoeken dit met behulp van een online vragenlijst. Ze zoeken hiervoor mensen zonder geschiedenis met kanker.

Meer weten? Klik op de afbeelding ➜

Man werkt op laptop in het gras

Het onderzoek motiveert me om mijn hersenen fit te houden en ik leer er nog wat van ook!

Deelnemer Jaap uit Wageningen (71)
Dr. Majon Muller

Majons brief:
strijd mee tegen onzekerheid

Als uw hersenen en uw lijf u steeds vaker in de steek laten, roept dat vragen op. Hoe lang kunt u nog vertrouwen op uw eigen lichaam? Hoe gaat de veroudering verder verlopen? U zoekt naar antwoorden.

Wij ook. Als onderzoekers willen we niets liever dan dat u gezond oud wordt, met fitte hersenen. We weten al veel over de hersenen, maar nog niet alles. In de wetenschap geldt tenslotte: alles is onzeker tot het tegendeel is bewezen.

Bewijzen – en daarmee zekerheid geven – kunnen we alleen door nog meer onderzoek te doen. En daar hebben we u bij nodig. Want één ding is zeker: hoe meer mensen meedoen aan onderzoek, hoe beter we Alzheimer en andere hersenziekten kunnen behandelen.

Laten we de onzekerheid samen de wereld uithelpen. Meld u aan op hersenonderzoek.nl.

Majon Muller
internist en hoofd centrum oudergeneeskunde Amsterdam UMC  

Alleen met voldoende deelnemers vinden we oplossingen voor hersenziekten als dementie en depressie

Om met zekerheid te bepalen welke behandelingen, zorg en medicijnen effectief zijn, zijn veel deelnemers voor onderzoek nodig. Zowel gezonde mensen, als mensen met een diagnose. Door deel te nemen aan onderzoek, kunt u bijdragen aan een toekomst met minder onzekerheid. Helpt u mee?

Ik doe mee

Samen vinden we oplossingen voor hersenziekten

Help mee aan een toekomst met minder onzekerheid. Doe mee aan onderzoek.

Het formulier wordt verzonden. Het verwerken van deze inschrijving kan tot een minuut duren. We vragen hiervoor uw geduld.

We respecteren uw privacy. De informatie die u met ons deelt, wordt vertrouwelijk behandeld zoals beschreven in ons privacy statement.