Help mee. Samen vinden we oplossingen voor hersenziekten.

Ik doe mee

We hebben u nodig!

Onderzoek is de sleutel

U kunt meehelpen met het vinden van oplossingen voor dementie, depressie en andere hersenziekten. Als u kerngezond bent én als u een diagnose heeft. Voor goed onderzoek zijn voldoende deelnemers nodig. Helpt u ook mee?

Meld u net als 23.796 anderen aan

Doe mee aan onderzoek

  • Meedoen is geheel vrijblijvend
  • Blijf op de hoogte van onderzoeken
  • Beslis per onderzoek zelf of u mee wilt doen

In 1 minuut legt professor Erik Scherder uit wat er gebeurt als u zich inschrijft. Samen kunnen we oplossingen vinden voor dementie, depressie en andere hersenziekten!

Voor dit soort onderzoeken kunnen we u uitnodigen

Mensen die eenmaal een depressieve episode hebben gehad, kunnen sneller een nieuwe depressie krijgen. In het SMARD onderzoek gaan wetenschappers uit Nijmegen na of we met behulp van apps kunnen herkennen of iemand dreigt terug te vallen in een depressie en of ze die kans kunnen verkleinen met behulp van een hersentraining.

Meer weten? Klik op de afbeelding ➜

Man met depressie kijkt op smartphone

Bloeddruk en hersengezondheid

We weten dat een slechte doorbloeding van de hersenen negatieve gevolgen heeft voor de hersengezondheid. Maar wat gebeurt er precies als de bloeddruk te hoog wordt? Dat zoeken onderzoekers van Universiteit Maastricht uit.

Meer weten? Klik op de afbeelding ➜

Age Study

Onderzoekers van Universiteit Leiden kijken met online tests of subtiele veranderingen in gedrag iets kan vertellen over veroudering en de achteruitgang die daarmee gepaard gaat. Daarom kijkt deze studie onder andere naar typesnelheid (op de telefoon) en hoe dit verandert over de tijd.

Meer weten? Klik op de afbeelding ➜

Log In studie

Waarom krijgen sommige mensen met kanker tijdens of na hun behandeling cognitieve problemen?Bijvoorbeeld met concentreren of het geheugen. Wat zijn de risicofactoren? En wat kunnen we eraan doen?
Wetenschappers van het Nederlands Kanker Instituut onderzoeken dit met behulp van een online vragenlijst. Ze zoeken hiervoor mensen zonder geschiedenis met kanker.

Meer weten? Klik op de afbeelding ➜

Man werkt op laptop in het gras
Solange en Marissa van team Hersenonderzoek.nl

Wij versnellen onderzoek

Veel hersenonderzoek loopt vertraging op, omdat onderzoekers niet snel genoeg de juiste deelnemers kunnen vinden voor hun studie. Een landelijk, online platform verhelpt dat. Wij matchen mensen die willen helpen met wetenschappelijk onderzoek aan onderzoeken.

Iedereen die 18 jaar of ouder is en wil bijdragen, kan zich inschrijven. Op basis van uw profiel nodigen we u vrijblijvend uit voor onderzoeken. Per onderzoek kunt u beslissen of u zich wilt aanmelden.

Ik doe mee
Vrouw werkt op laptop

Zo werkt het:

Hersenonderzoekers uit heel Nederland kunnen bij ons een aanvraag indienen. Daarbij geven ze aan hoe zij hersenziekten willen verhelpen en naar welke mensen ze op zoek zijn. Als hun studie wordt goedgekeurd door de wetenschapscommissie, nodigen wij mensen uit die binnen het profiel passen dat de onderzoeker zoekt.

Bijvoorbeeld mensen die bij hun inschrijving hebben aangegeven ze familieleden hebben (gehad) met dementie, in een bepaalde leeftijdsgroep vallen en op reisafstand van de onderzoekslocatie wonen.

Wij sturen geschikte mensen een uitnodiging per e-mail. Soms stellen we een aantal aanvullende vragen, om te bepalen of iemand in aanmerking komt voor deelname.

Als u een uitnodiging ontvangt, kunt u op uw persoonlijke pagina informatie lezen over het onderzoek en u aan- of afmelden. Als u zich aanmeldt, zorgen wij dat de onderzoeker contact met u opneemt.

De onderzoeken zijn heel uiteenlopend. Soms gaat het om een online test of vragenlijs. Soms gaat het om onderzoek op locatie. Bijvoorbeeld met een neuropsychologisch onderzoek of een MRI-scan.

Doe ook mee.

Samen kunnen we oplossingen vinden voor dementie, depressie en andere hersenziekten!

Het formulier wordt verzonden. Het verwerken deze inschrijving kan tot een minuut duren. We vragen hiervoor uw geduld.

We respecteren uw privacy. De informatie die u met ons deelt, wordt vertrouwelijk behandeld zoals beschreven in ons privacy statement.