Een gezond stelsel van bloedvaten is belangrijk voor het goed functioneren van de hersenen. Stapeling van het zogenaamde ‘amyloïd-bèta’ eiwit in de bloedvaten van de hersenen leidt echter tot een beschadiging van deze bloedvaten. Deze stapeling wordt ook wel cerebrale amyloïd angiopathie (CAA) genoemd. CAA leidt tot een verhoogd risico op geheugenproblemen, dementie en hersenbloedingen. Het komt regelmatig voor bij ouderen en bij mensen met de ziekte van Alzheimer.

Nu kan CAA alleen met zekerheid worden vastgesteld als mensen zijn overleden. Daarom willen de onderzoekers betere methoden ontwikkelen, waarmee ze deze eiwitstapeling al gedurende het leven kunnen aantonen.

Interesse in deelname?

Dit onderzoek is inmiddels afgerond. De onderzoekers hebben voldoende deelnemers gevonden.

Staat u al ingeschreven en heeft u een profiel? Dan nodigt ons team u voor andere onderzoeken uit, als blijkt dat u voor een studie in aanmerking komt. (Soms zijn er meer geschikte mensen dan de onderzoekers nodig hebben en nodigen we een selectie uit. Stuur gerust een e-mail als u interesse heeft in een ander specifiek onderzoek. Dan kunnen wij nagaan of u daarvoor in aanmerking komt en toevoegen aan de selectie.)

Staat u nog niet ingeschreven? Schrijf u dan in en maak vrijblijvend een profiel aan. U ontvangt dan per e-mail uitnodigingen voor onderzoeken waarvoor u in aanmerking komt, op basis van uw profiel. U kunt per onderzoek beslissen of u zich aanmeldt.