Dit zeggen onderzoekers over Hersenonderzoek.nl

De meerwaarde van Hersenonderzoek.nl

We hebben inmiddels ruim 50 onderzoekers op weg geholpen met het vinden van de juiste deelnemers. De meeste onderzoekers waarderen de snelheid en precisie.

Dit is wat onderzoekers Christa, Eric, Jari, Laura, Rebecca en Laura zeggen over Hersenonderzoek.nl:

Op zoek naar deelnemers?

Zo kunnen wij je helpen:

  • We selecteren de mensen met het juiste profiel
  • We nodigen hen uit en informeren ze over jouw studie
  • We zorgen dat jij contact kan opnemen met alle geïnteresseerden

"Niet alleen sneller; ook gematcht!"

Christa van der Heijden MSc – PTSS – GGZ InGeest, UvA, Amsterdam UMC 

Voor mij zat het voordeel in het kunnen filteren, focussen en matchen. Ik zocht mensen die een traumatische ervaring hebben meegemaakt, maar geen PTSS hebben ontwikkeld, die qua leeftijd matchten met onze patientgroep. Bovendien mochten ze geen psychiatrische of neurologische stoornis hebben. Hersenonderzoek.nl kan hierop op filteren.

Door aanvullende studiespecifieke vragen te stellen bij het uitnodigen van mensen, werden zij al vrij ver geprescreend. Ook op geschiktheid voor MRI. Ik had daardoor alleen contact met mensen die vrijwel zeker konden deelnemen.

Toen we eenmaal al een flink aantal aanmeldingen hadden van hoger opgeleiden, konden we specifieker focussen op mensen met een MBO achtergrond.

Door het (grote!) proefpersoonbestand konden wij direct in contact komen met potentieel geschikte deelnemers. Dit heeft mij en mijn team heel wat tijd en telefoontjes gescheeld!”

Christa heeft 16 deelnemers kunnen includeren voor haar studie Trauma en Slaap.

"Een landelijke, steady instroom"

Dr. Eric Ruhe – Depressie – RadboudUMC

“Wij zoeken mensen die in het verleden last hebben gehad van depressies, maar nu geen depressieve episode ervaren. Hersenonderzoek.nl kan dat uitvragen op het moment dat ze mensen voor ons onderzoek uitnodigen. Dat scheelt ontzettend veel tijd. Bovendien kan Hersenonderzoek.nl ervoor zorgen dat het aantal mensen dat ze uitnodigen wordt afgestemd op het aantal mensen dat wij wekelijks kunnen verwerken. Het is dus niet alleen efficiënt, maar ook praktisch.

Ons onderzoek vindt grotendeels online plaats, maar we willen bij een deel van de deelnemers ook een EEG afnemen in het Radboud UMC. Het is prettig dat we via Hersenonderzoek.nl een steady instroom vanuit het hele land kunnen realiseren en dat we vervolgens de mensen uit omgeving Nijmegen kunnen benaderen voor het EEG.”

Eric heeft tot nu toe 19 deelnemers kunnen includeren voor de SMARD studie.

Deel deze infosheet

Wil je met collega’s overleggen of werven via Hersenonderzoek.nl iets voor jullie is? Mail hen dan deze info sheet.

En zoekt je collega van afdeling Psychiatrie nog deelnemers? Of is het misschien iets voor die oud-studiegenoot die nu aan MS werkt? Stuur de info sheet naar hen op en verwijs ze naar deze pagina voor onderzoekers.

Heb je nog vragen of wil je graag je aanvraag indienen? Mail ons via info@hersenonderzoek.nl.

Naar de info sheet

"Gemotiveerde proefpersonen, perfect gematcht!"

Jari Gool Msc – Hypersomnie – Amsterdam UMC, SEIN Heemstede, LUMC

“In ons onderzoek proberen we te ontrafelen hoe de hersenen werken van patiënten met narcolepsie en idiopathische hypersomnia. Deze patiënten zijn overdag erg slaperig en hebben hierdoor moeite om voor lange tijd wakker te blijven.

Hersenonderzoek.nl helpt ons ontzettend goed met het vinden van gezonde slapers die als controlegroep deelnemen aan het onderzoek. Deze gezonde deelnemers mogen geen psychiatrische of neurologische stoornissen hebben, en moeten qua leeftijd en geslacht goed aansluiten bij de patiënten in het onderzoek. Hersenonderzoek.nl heeft een uniek bestand aan gemotiveerde deelnemers waarbij het mogelijk is om alleen mensen uit te nodigen die precies aan deze criteria voldoen. Deze fijne service scheelt ons veel tijd!”

Laura Han MSc - angst en depressiestoornissen - GGZ InGeest • Laura includeerde in totaal 15 deelnemers. • "Het grote aantal mensen in het register is voor ons heel belangrijk geweest. Voor mijn onderzoek zocht ik een vrij specifieke groep mensen. Doordat Hersenonderzoek.nl in één keer een grote groep geschikte mensen kon uitnodigen, wist die specifieke groep snel van mijn onderzoek af. Omdat de pre-screening voor een groot deel al uit handen genomen was, kon ik in een korte periode de juiste mensen includeren. Zelf had ik die groep niet zo snel in zulke getale kunnen bereiken."

"Een goudmijn"

Dr. Laura Nawijn – leeftsijl en hersengezondheid – Amsterdam UMC

“Jullie bestand is een goudmijn, met mensen uit allerlei leeftijdsgroepen en achtergronden die je anders niet altijd makkelijk kunt bereiken.

Verder vond ik jullie begeleiding gestructureerd, snel, professioneel. Jullie gaven fijn, snel en gepast reactie op de deelnemers die vragen of opmerkingen hadden. De website ziet er aantrekkelijk uit en werkt goed.

Ik heb jullie inmiddels al aangeraden aan een collega die met inclusie bezig is, hoop dat ze bij jullie terecht komt! Louter lof dus ? Graag nog eens tot in de toekomst!?”

Laura includeerde ruim 5.700 mensen voor haar online vragenlijst LifeBrain.

"Gericht, lokaal zoeken"

Dr. Rebecca Schaefer – muziek bij revalidatie – Universiteit Leiden

“Veel mensen hebben al ideeën over hoe muziek ons kan helpen, maar voor veel toepassingen in de gezondheidszorg is nog flink wat onderzoek nodig om te zien hoe we mensen het beste kunnen helpen, op een manier die bij hen past.

Juist voor onderzoek naar de verschillen tussen mensen heb je veel proefpersonen nodig en daarbij heeft Hersenonderzoek.nl ons heel erg mee kunnen helpen, of we nou een studie in Leiden of in Amsterdam of online uitvoeren.

En het mooiste is dat we via Hersenonderzoek.nl echt allerlei mensen kunnen vinden, die ook nog enthousiast zijn om mee te doen. Voor ons ook echt heel leuk! “

Rebecca includeerde tot nu toe bij elkaar meer dan 1.300 mensen voor de studies Muziek in uw leven, Bewegen op muziek, Metaforen in beweging en de publieksstudie Gehoor, muziek en beweging, uitgevoerd op het Hersenfestival.

"Nu we thuiswerken: een absolute redding"

Dr. Chris Vriend – ziekte van Parkinson – Amsterdam UMC

“De infrastructuur van Hersenonderzoek.nl heeft het voor ons mogelijk gemaakt om mensen met de ziekte van Parkinson te wijzen op ons onderzoek naar de effecten van cognitieve training voor problemen met het denken (COGTIPS). Daarnaast kunnen we nu met hun hulp nu ook heel gericht op zoek naar mensen zonder Parkinson die als controledeelnemer kunnen bijdragen.

Door het ruime deelnemersbestand en de reeds bekende gegevens over bijvoorbeeld leeftijd, geslacht en opleidingsniveau, kunnen we heel gerichte keuzes maken over wie we wel en niet uitnodigen. Zeker in deze tijd van veel digitaal thuiswerken en weinig mogelijkheden tot face-to-face informeren is dat onze absolute redding.”

We helpen je graag op weg

Wil je met collega’s overleggen of werven via Hersenonderzoek.nl iets voor jullie is? Mail hen dan deze info sheet.

En zoekt je collega van afdeling Psychiatrie nog deelnemers? Of is het misschien iets voor die oud-studiegenoot die nu aan MS werkt? Stuur de info sheet naar hen op en verwijs ze naar deze pagina voor onderzoekers.

Heb je nog vragen of wil je graag je aanvraag indienen? Mail ons gerust via info@hersenonderzoek.nl.

Naar de infosheet