Hersengezondheid gaat over dingen kunnen onthouden, nieuwe dingen kunnen leren, ergens je aandacht bij kunnen houden, en je geestelijk gezond voelen. Dat is belangrijk voor het dagelijks leven. Maar we weten weinig over hoe mensen denken over hun hersenen en de gezondheid van hun hersenen.

Ook is er weinig bekend over hoe mensen voor hun hersenen (willen) zorgen, en of dit bijvoorbeeld verschilt tussen jonge en oude mensen.

Onderzoekers van het Amsterdam UMC werken internationaal samen om te weten te komen hoe ze mensen kunnen helpen goed voor hun hersenen te zorgen, op een manier die bij hen past.

Deze online vragenlijst wordt in meerdere landen afgenomen, om een breed beeld te kijgen van hoe mensen denken over hun hersengezondheid en wat ze willen en kunnen doen om daarvoor te zorgen.

Interesse in deelname?
Dit onderzoek is inmiddels afgerond. De onderzoekers hebben voldoende deelnemers gevonden.

Staat u al ingeschreven en heeft u een profiel? Dan nodigt ons team u voor andere onderzoeken uit, als blijkt dat u voor een studie in aanmerking komt. (Soms zijn er meer geschikte mensen dan de onderzoekers nodig hebben en nodigen we een selectie uit. Stuur gerust een e-mail als u interesse heeft in een ander specifiek onderzoek. Dan kunnen wij nagaan of u daarvoor in aanmerking komt en toevoegen aan de selectie.)

Staat u nog niet ingeschreven? Schrijf u dan in en maak vrijblijvend een profiel aan. U ontvangt dan per e-mail uitnodigingen voor onderzoeken waarvoor u in aanmerking komt, op basis van uw profiel. U kunt per onderzoek beslissen of u zich aanmeldt.