Hersengezondheid gaat over dingen kunnen onthouden, nieuwe dingen kunnen leren, ergens je aandacht bij kunnen houden, en je geestelijk gezond voelen. Dat is belangrijk voor het dagelijks leven. Maar we weten weinig over hoe mensen denken over hun hersenen en de gezondheid van hun hersenen.

Ook is er weinig bekend over hoe mensen voor hun hersenen (willen) zorgen, en of dit bijvoorbeeld verschilt tussen jonge en oude mensen.

Onderzoekers van het Amsterdam UMC werken internationaal samen om te weten te komen hoe ze mensen kunnen helpen goed voor hun hersenen te zorgen, op een manier die bij hen past.

Deze online vragenlijst wordt in meerdere landen afgenomen, om een breed beeld te kijgen van hoe mensen denken over hun hersengezondheid en wat ze willen en kunnen doen om daarvoor te zorgen.

Interesse in deelname?
Staat u al ingeschreven en heeft u een profiel? Dan nodigt Hersenonderzoek.nl u deze zomer uit. Iedereen van 18 jaar en ouder kan deelnemen. We nodigen tot en met eind augustus dagelijks mensen uit.

Staat u nog niet ingeschreven? Schrijf u dan in en maak vrijblijvend een profiel aan. U ontvangt dan per e-mail uitnodigingen voor onderzoeken waarvoor u in aanmerking komt, op basis van uw profiel. U kunt per onderzoek beslissen of u zich aanmeldt.