Strijd mee tegen de onzekerheid. Doe mee aan onderzoek.

Ik doe mee

Bedankt voor het lezen van mijn brief! Helpt u mee?

Bedankt voor het lezen van mijn brief. Hieronder kunt u hem zowel lezen als beluisteren. Met deze brief vraag ik u om mee te helpen in de strijd tegen de onzekerheid die de ziekte van Alzheimer met zich mee brengt.

U kunt helpen door deel te nemen aan onderzoek. Schrijf u daarom in bij Hersenonderzoek.nl.

Prof. dr. Philip Scheltens

 

Doe mee aan onderzoek

  • Meedoen is geheel vrijblijvend
  • Blijf op de hoogte van onderzoek dat bij u past
  • Beslis per onderzoek of u mee wilt doen

Dit is hoe u kunt helpen

Veel onderzoek naar Alzheimer loopt vertraging op, omdat onderzoekers niet snel genoeg de juiste deelnemers kunnen vinden. Daarom brengt het team van Hersenonderzoek.nl mensen die willen bijdragen in contact met onderzoekers die de ziekte willen stoppen en voorkomen.

Iedereen (18+) die wil helpen, kan zich inschrijven. Kerngezonde mensen, maar zeker ook mensen met de diagnose Alzheimer! Op basis van uw profiel nodigen we u vrijblijvend uit voor onderzoeken. U kunt per uitnodiging beslissen of u zich wilt aanmelden.

Voor mij komen de oplossingen misschien te laat,
maar ik doe het ook voor mijn kinderen.

Deelnemer (66) met de ziekte van Alzheimer

Voor dit soort onderzoek
kunnen we u uitnodigen

POLAR onderzoek – Via een online vragenlijst gingen onderzoekers van Alzheimercentrum Amsterdam na waar mensen met dementie en hun naasten behoefte aan hadden tijdens de Coronatijd. Hiermee ontwikkelden ze hulpmiddelen om betere zorg te kunnen bieden voor patiënten en mantelzorgers.
Meer weten? Klik op de afbeelding ➜

Pijn bij dementie

In dit onderzoek gingen wetenschappers van Universiteit Groningen na hoe het pijnsysteem verandert bij mensen met dementie.

Meer weten? Klik op de afbeelding ➜

Blijven autorijden met een diagnose Alzheimer?

Onderzoekers van het SWOV willen binnenkort – als de coronamaatregelen het toelaten – weer hun onderzoek opstarten.

Meer weten? Klik op de afbeelding ➜

Twee mensen zitten in de auto

Medicijnen voor Alzheimer

Het Brain Research Center doet uiteenlopend onderzoek naar medicatie voor de ziekte van Alzheimer. Wij helpen hen met het vinden van geschikte deelnemers.

Meer weten? Klik op de afbeelding ➜

Man leest krant

IADL vragenlijst

Met behulp van een online vragenlijst brachten onderzoekers van het Alzheimercentrum Amsterdam in kaart welke veranderingen mensen – zowel patiënten als naasten – als belangrijk ervaren, bij het leven met de ziekte van Alzheimer.

Meer weten? Klik op de afbeelding ➜

Prof. dr. Philip Scheltens

Philips brief:
Help mee in de strijd tegen onzekerheid

De ziekte van Alzheimer brengt onzekerheid. Uw hersenen laten u steeds vaker in de steek en dat roept vragen op. Hoe lang kunt u nog vertrouwen op uw eigen lijf? Hoe gaat deze ziekte verder verlopen? U zoekt naar antwoorden.

Wij ook. Als onderzoekers willen we niets liever dan u genezen. Maar dat kunnen we niet. Nog niet. Want ook wij hebben met onzekerheid te maken. We weten al veel, maar niet alles. In de wetenschap geldt tenslotte: alles is onzeker tot het tegendeel is bewezen.

Bewijzen – en daarmee zekerheid geven – kunnen we alleen door nog meer onderzoek te doen. En daar hebben we u bij nodig. Want één ding is zeker: hoe meer patienten meedoen aan onderzoek, hoe beter we de ziekte van Alzheimer  kunnen behandelen.

Laten we de onzekerheid samen de wereld uithelpen. Meld u aan op Hersenonderzoek.nl.

Prof. dr. Philip Sheltens
hoogleraar neurologie en directeur Alzheimercentrum Amsterdam

Koppel steekt over

Onderzoeker Saskia kan sneller aan de slag door de hulp van inschrijvers

Saskia Bunk doet onderzoek naar pijn bij dementie bij het Universitair Medisch Centrum Groningen. Via Hersenonderzoek.nl zocht ze mensen met de ziekte van Alzheimer, frontotemporale dementie, vasculaire dementie en mensen met milde cognitieve klachten (MCI).

Ze mailde naar het team: “Ik ben super blij met het resultaat. Van de vijf mensen die zich hebben aangemeld naar aanleiding van de uitnodigingen, gaan er vier mee doen. En wat mooi dat mensen bereid zijn om een stuk te reizen voor het onderzoek!”

Mensen met de ziekte van Alzheimer zijn onmisbaar voor onderzoek

Om met meer zekerheid te bepalen welke behandelingen, zorg en medicijnen effectief zijn voor mensen met de ziekte van Alzheimer, zijn veel deelnemers nodig. Natuurlijk ook mensen met de diagnose. Door deel te nemen aan onderzoek, kunt u bijdragen aan een toekomst met minder onzekerheid. Helpt u mee?

Ik doe mee

Mensen met de diagnose Alzheimer zijn onmisbaar

Help mee aan een toekomst met minder onzekerheid. Doe mee aan onderzoek.

Het formulier wordt verzonden. Het verwerken van deze inschrijving kan tot een minuut duren. We vragen hiervoor uw geduld.

We respecteren uw privacy. De informatie die u met ons deelt, wordt vertrouwelijk behandeld zoals beschreven in ons privacy statement.