Bij ongeveer de helft van de mensen die last hebben van dwangklachten (Obsessieve Compulsieve Stoornis), werkt de standaardbehandeling niet. Daarom willen onderzoekers van de arrIBA studie nu onderzoeken wat het effect van psychologische behandeling is op de hersenen van deze mensen.

Om dat voor elkaar te krijgen is ook een grote groep gezonde deelnemers onmisbaar. De onderzoekers willen de gegevens namelijk kunnen vergelijken met de data van patiënten met een Obsessieve Compulsieve Stoornis. Voor dit onderzoek gaat de deelnemer één keer op bezoek bij de onderzoekers van GGz Centraal en Amsterdam UMC. Om dit te onderzoeken zullen we hersenscans maken van het brein van OCS patiënten vóór en na hun behandeling. Ook zullen ze een aantal taken op de computer uitvoeren om het denkvermogen (cognitie) te meten.

Interesse in deelname?
Staat u al ingeschreven en heeft u een profiel? Dan nodigt Hersenonderzoek.nl u uit als blijkt dat uw profiel matcht met dat wat de wetenschappers zoeken. 

Staat u nog niet ingeschreven? Schrijf u dan in en maak vrijblijvend een profiel aan. U ontvangt dan per e-mail uitnodigingen voor onderzoeken waarvoor u in aanmerking komt, op basis van uw profiel. U kunt per onderzoek beslissen of u zich aanmeldt.