Levenslang met dwang?!

 

Bij een dwangstoornis, ook wel OCD (Obsessive Compulsive Disorder) genoemd, hebben mensen last van steeds terugkerende nare gedachten of handelingen die zij niet bij zichzelf vinden passen, maar waar zij geen grip op kunnen krijgen. Als u wel eens ‘Levenslang met dwang?’ heeft gezien op tv, dan weet u dat dwang voor veel angst en spanning zorgt. Dat levert vaak grote problemen op gebied van werk, relaties of gezondheid.

Bij ongeveer de helft van de mensen die last hebben van dwangklachten werkt de standaardbehandeling niet. Daarom willen onderzoekers van de arrIBA studie na gaan wat het effect is van een nieuwe psychologische behandeling, zowel op het herstel van de stoornis als op de hersenen.

Om dat voor elkaar te krijgen is ook een grote groep gezonde deelnemers onmisbaar. De onderzoekers willen namelijk gegevens van gezonde controles vergelijken met die van patiënten met een dwangstoornis.

Voor dit onderzoek gaan deelnemers één keer op bezoek bij de onderzoekers het Amsterdam UMC. Tijdens dit bezoek wordt een MRI hersenscan gemaakt, voert de deelnemer een aantal computer taken uit (het neuropsychologisch onderzoek) en worden een aantal vragenlijsten afgenomen.

Interesse in deelname?
Dit onderzoek is inmiddels afgerond. De onderzoekers hebben voldoende deelnemers gevonden.

Staat u al ingeschreven en heeft u een profiel? Dan nodigt ons team u voor andere onderzoeken uit, als blijkt dat u voor een studie in aanmerking komt. (Soms zijn er meer geschikte mensen dan de onderzoekers nodig hebben en nodigen we een selectie uit. Stuur gerust een e-mail als u interesse heeft in een ander specifiek onderzoek. Dan kunnen wij nagaan of u daarvoor in aanmerking komt en toevoegen aan de selectie.)

Staat u nog niet ingeschreven? Schrijf u dan in en maak vrijblijvend een profiel aan. U ontvangt dan per e-mail uitnodigingen voor onderzoeken waarvoor u in aanmerking komt, op basis van uw profiel. U kunt per onderzoek beslissen of u zich aanmeldt.