Mensen met suikerziekte type 2 hebben een verhoogde bloedsuiker. Dit ontstaat onder andere door een verminderde werking van het hormoon insuline. We noemen dit insuline resistentie. Recent onderzoek toont aan dat ook de hersenen hier een rol in spelen. Zo blijkt dopamine, een signaalstofje in je hersenen, de gevoeligheid voor insuline te verhogen. Het dopaminesysteem is verstoord bij mensen met overgewicht en insuline resistentie.

Voor het Awakening onderzoek gaan de onderzoekers kijken of het stimuleren van het dopaminesysteem met het middel bromocriptine, de insuline resistentie verbetert bij mensen met suikerziekte type 2.

Interesse in deelname?
Dit onderzoek is inmiddels afgerond. De onderzoekers hebben voldoende deelnemers gevonden.

Staat u al ingeschreven en heeft u een profiel? Dan nodigt ons team u voor andere onderzoeken uit, als blijkt dat u voor een studie in aanmerking komt. (Soms zijn er meer geschikte mensen dan de onderzoekers nodig hebben en nodigen we een selectie uit. Stuur gerust een e-mail als u interesse heeft in een ander specifiek onderzoek. Dan kunnen wij nagaan of u daarvoor in aanmerking komt en toevoegen aan de selectie.)

Staat u nog niet ingeschreven? Schrijf u dan in en maak vrijblijvend een profiel aan. U ontvangt dan per e-mail uitnodigingen voor onderzoeken waarvoor u in aanmerking komt, op basis van uw profiel. U kunt per onderzoek beslissen of u zich aanmeldt.