Mensen met suikerziekte type 2 hebben een verhoogde bloedsuiker. Dit ontstaat onder andere door een verminderde werking van het hormoon insuline. We noemen dit insuline resistentie. Recent onderzoek toont aan dat ook de hersenen hier een rol in spelen. Zo blijkt dopamine, een signaalstofje in je hersenen, de gevoeligheid voor insuline te verhogen. Het dopaminesysteem is verstoord bij mensen met overgewicht en insuline resistentie.

Voor het Awakening onderzoek gaan de onderzoekers kijken of het stimuleren van het dopaminesysteem met het middel bromocriptine, de insuline resistentie verbetert bij mensen met suikerziekte type 2.

Interesse in deelname?
Staat u al ingeschreven en heeft u een profiel? Dan nodigt Hersenonderzoek.nl u uit als blijkt dat uw profiel matcht met dat wat de wetenschappers zoeken. 

Staat u nog niet ingeschreven? Schrijf u dan in en maak vrijblijvend een profiel aan. U ontvangt dan per e-mail uitnodigingen voor onderzoeken waarvoor u in aanmerking komt, op basis van uw profiel. U kunt per onderzoek beslissen of u zich aanmeldt.