De sectie Klinische Neuropsychologie van de Vrije Universiteit wil mensen helpen zo lang mogelijk fit en zelfstandig te blijven. Ze doen onderzoek naar de samenhang tussen beweging en de fitheid van de hersenen. Daarom willen ze weten hoe actief 55-plussers zijn en hoe het gesteld is met hun lichamelijke conditie, geheugen en denkvermogen. Daarnaast willen ze achterhalen of 55 plussers, die graag actiever willen worden, baat hebben bij de COACH methode.

Regelmatige lichaamsbeweging verbetert niet alleen de lichamelijke gezondheid, maar heeft tevens een positieve uitwerking op de stemming en de werking van de hersenen. Bij het ouder worden kan een actieve levensstijl er daardoor voor zorgen dat het lichaam en de hersenen langer fit blijven en men langer zelfstandig kan functioneren. Een succesvolle manier om mensen op weg te helpen naar een meer actieve levensstijl is de COACH methode, ontwikkeld door bewegingswetenschappers aan de Rijksuniversiteit Groningen in samenwerking met het Centrum voor Onderzoek en Beweging.

Interesse in deelname?
Dit onderzoek is inmiddels afgerond. De onderzoekers hebben voldoende deelnemers gevonden.

Staat u al ingeschreven en heeft u een profiel? Dan nodigt ons team u voor andere onderzoeken uit, als blijkt dat u voor een studie in aanmerking komt. (Soms zijn er meer geschikte mensen dan de onderzoekers nodig hebben en nodigen we een selectie uit. Stuur gerust een e-mail als u interesse heeft in een ander specifiek onderzoek. Dan kunnen wij nagaan of u daarvoor in aanmerking komt en toevoegen aan de selectie.)

Staat u nog niet ingeschreven? Schrijf u dan in en maak vrijblijvend een profiel aan. U ontvangt dan per e-mail uitnodigingen voor onderzoeken waarvoor u in aanmerking komt, op basis van uw profiel. U kunt per onderzoek beslissen of u zich aanmeldt.