Onderzoekers van Amsterdam UMC willen nagaan of de verschillen in structuur en functie van de hersenen tussen mensen met en zonder OCS op een betrouwbare manier zijn vast te stellen met verschillende MRI-scans. Daarnaast willen ze weten of specifieke klinische kenmerken van de ziekte samengaan met specifieke kenmerken van de hersenen.

OCS staat voor obsessieve compulsieve stoornis. OCS wordt ook wel eens dwangstoornis genoemd en is bij sommige mensen beter bekend via de Engelse afkorting OCD.

De onderzoekers zochten via Hersenonderzoek.nl gezonde deelnemers. Deelname bestond uit een psychiatrisch onderzoek, neuropsychologisch onderzoek en verschillende soorten MRI-scans.

Interesse in deelname?
Dit onderzoek is inmiddels gesloten via Hersenonderzoek.nl. De onderzoekers zoeken echter nog wel deelnemers tot en met september 2021. Heeft u interesse in deelname? Neem dan contact op met de onderzoeker via n.dejoode@amsterdamumc.nl.

Staat u al ingeschreven en heeft u een profiel? Dan nodigt ons team u voor andere onderzoeken uit, als blijkt dat u voor een studie in aanmerking komt. (Soms zijn er meer geschikte mensen dan de onderzoekers nodig hebben en nodigen we een selectie uit. Stuur gerust een e-mail als u interesse heeft in een ander specifiek onderzoek. Dan kunnen wij nagaan of u daarvoor in aanmerking komt en toevoegen aan de selectie.)

Staat u nog niet ingeschreven? Schrijf u dan in en maak vrijblijvend een profiel aan. U ontvangt dan per e-mail uitnodigingen voor onderzoeken waarvoor u in aanmerking komt, op basis van uw profiel. U kunt per onderzoek beslissen of u zich aanmeldt.