Je bent vast bekend met de spreuk ‘jong geleerd is oud gedaan’. Maar waarom zou je alleen leren als je jong bent?

We weten dat een leven lang blijven leren kan bijdragen aan meer cognitief gezonde jaren. Toch bereikt niet iedereen een hoge leeftijd zonder geheugenproblemen. Uit eerder onderzoek blijkt dat stemmingswisselingen en depressies mogelijk een risicofactor vormen voor dementie.

Daarom zijn onderzoekers van Rijksuniversiteit Groningen benieuwd of het leren van een taal op latere leeftijd een positief effect heeft op het denkvermogen en welzijn van mensen met een depressie, en dus een verhoogd risico op dementie. Deelnemers gaan een tijdlang via online lessen aan de slag met het leren van Engels.

Voor dit onderzoek zoeken ze mensen met depressieve klachten, mensen milde cognitieve stoornissen en mensen met geheugenklachten.

Interesse in deelname?
Dit onderzoek is inmiddels afgerond. De onderzoekers hebben voldoende deelnemers gevonden.

Staat u al ingeschreven en heeft u een profiel? Dan nodigt ons team u voor andere onderzoeken uit, als blijkt dat u voor een studie in aanmerking komt. (Soms zijn er meer geschikte mensen dan de onderzoekers nodig hebben en nodigen we een selectie uit. Stuur gerust een e-mail als u interesse heeft in een ander specifiek onderzoek. Dan kunnen wij nagaan of u daarvoor in aanmerking komt en toevoegen aan de selectie.)

Staat u nog niet ingeschreven? Schrijf u dan in en maak vrijblijvend een profiel aan. U ontvangt dan per e-mail uitnodigingen voor onderzoeken waarvoor u in aanmerking komt, op basis van uw profiel. U kunt per onderzoek beslissen of u zich aanmeldt.