Je bent vast bekend met de spreuk ‘jong geleerd is oud gedaan’. Maar waarom zou je alleen leren als je jong bent?

We weten dat een leven lang blijven leren kan bijdragen aan meer cognitief gezonde jaren. Toch bereikt niet iedereen een hoge leeftijd zonder geheugenproblemen. Uit eerder onderzoek blijkt dat stemmingswisselingen en depressies mogelijk een risicofactor vormen voor dementie.

Daarom zijn onderzoekers van Rijksuniversiteit Groningen benieuwd of het leren van een taal op latere leeftijd een positief effect heeft op het denkvermogen en welzijn van mensen met een depressie, en dus een verhoogd risico op dementie. Deelnemers gaan een tijdlang via online lessen aan de slag met het leren van Engels.

Voor dit onderzoek zoeken ze mensen met depressieve klachten, mensen milde cognitieve stoornissen en mensen met geheugenklachten.

Interesse in deelname?
Staat u al ingeschreven en heeft u een profiel? Dan nodigt Hersenonderzoek.nl u uit als blijkt dat uw profiel matcht met dat wat de wetenschappers zoeken. 

Staat u nog niet ingeschreven? Schrijf u dan in en maak vrijblijvend een profiel aan. U ontvangt dan per e-mail uitnodigingen voor onderzoeken waarvoor u in aanmerking komt, op basis van uw profiel. U kunt per onderzoek beslissen of u zich aanmeldt.