Tip: er is ondertiteling beschikbaar.
Klik op het icoontje onder in het beeld van de video.

In sommige situaties weten we dat een patiënt meer kans heeft om dementie te ontwikkelen. Dit is een moeilijke boodschap voor een arts om aan de patiënt te geven.

In deze studie kijken onderzoekers van Alzheimercentrum Amsterdam naar het effect van verschillende manieren om deze boodschap te brengen. Ze kijken specifiek naar het effect op het begrip en de emotionele ervaring van het ontvangen van de boodschap. Op deze manier willen ze ontdekken wat de beste manier is om dit nieuws met de patiënt te bespreken.

Het onderzoek draagt bij aan kennis over communicatie tussen de arts en patiënt in een geheugenpolikliniek. Het doel is om een advies te ontwikkelen voor artsen. De artsen kunnen dit advies dan gebruiken in de praktijk, als zij het risico op dementie bespreken met patiënten.

Dit onderzoek is onderdeel van een groter studieproject: ABIDE.

Interesse in deelname?
Dit onderzoek is inmiddels afgerond. De onderzoekers hebben voldoende deelnemers gevonden.

Staat u al ingeschreven en heeft u een profiel? Dan nodigt ons team u voor andere onderzoeken uit, als blijkt dat u voor een studie in aanmerking komt. (Soms zijn er meer geschikte mensen dan de onderzoekers nodig hebben en nodigen we een selectie uit. Stuur gerust een e-mail als u interesse heeft in een ander specifiek onderzoek. Dan kunnen wij nagaan of u daarvoor in aanmerking komt en toevoegen aan de selectie.)

Staat u nog niet ingeschreven? Schrijf u dan in en maak vrijblijvend een profiel aan. U ontvangt dan per e-mail uitnodigingen voor onderzoeken waarvoor u in aanmerking komt, op basis van uw profiel. U kunt per onderzoek beslissen of u zich aanmeldt.