Overgewicht is een groot probleem en brengt een scala aan gezondheidsrisico’s met zich mee, waarvan de bekendste suikerziekte is. Overwicht gaat eveneens gepaard met een tekort aan vitamine D. Vitamine D is een vitamine die onder invloed van o.a. zonlicht in de huid geproduceerd wordt en in de lever en nieren omgezet wordt in de actieve variant (calcitriol).

Recent dieronderzoek heeft aangetoond dat actieve vitamine D (calcitriol) een rol speelt bij het op peil houden van lichaamsgewicht en dat dit gereguleerd wordt door hersengebieden die betrokken zijn bij voedselinname. In dit onderzoek willen we nagaan of calcitriol ook bij mensen het eetgedrag kan sturen en of dit ook via de hersenen verloopt. Deze kennis kan ons helpen om nieuwe en betere behandelingen te ontwikkelen voor mensen met overgewicht en obesitas.

Interesse in deelname?
Dit onderzoek is inmiddels afgerond. De onderzoekers hebben voldoende deelnemers gevonden.

Staat u al ingeschreven en heeft u een profiel? Dan nodigt ons team u voor andere onderzoeken uit, als blijkt dat u voor een studie in aanmerking komt. (Soms zijn er meer geschikte mensen dan de onderzoekers nodig hebben en nodigen we een selectie uit. Stuur gerust een e-mail als u interesse heeft in een ander specifiek onderzoek. Dan kunnen wij nagaan of u daarvoor in aanmerking komt en toevoegen aan de selectie.)

Staat u nog niet ingeschreven? Schrijf u dan in en maak vrijblijvend een profiel aan. U ontvangt dan per e-mail uitnodigingen voor onderzoeken waarvoor u in aanmerking komt, op basis van uw profiel. U kunt per onderzoek beslissen of u zich aanmeldt.