Overgewicht is een groot probleem en brengt een scala aan gezondheidsrisico’s met zich mee, waarvan de bekendste suikerziekte is. Overwicht gaat eveneens gepaard met een tekort aan vitamine D. Vitamine D is een vitamine die onder invloed van o.a. zonlicht in de huid geproduceerd wordt en in de lever en nieren omgezet wordt in de actieve variant (calcitriol).

Recent dieronderzoek heeft aangetoond dat actieve vitamine D (calcitriol) een rol speelt bij het op peil houden van lichaamsgewicht en dat dit gereguleerd wordt door hersengebieden die betrokken zijn bij voedselinname. In dit onderzoek willen we nagaan of calcitriol ook bij mensen het eetgedrag kan sturen en of dit ook via de hersenen verloopt. Deze kennis kan ons helpen om nieuwe en betere behandelingen te ontwikkelen voor mensen met overgewicht en obesitas.

Interesse in deelname?
Hersenonderzoek.nl kan u uitnodigen, als blijkt dat uw profiel matcht met dat wat de onderzoekers zoeken. U kunt vrijblijvend een profiel aanmaken door u in te schrijven. U ontvangt dan per e-mail uitnodigingen voor onderzoeken als blijkt dat u daarvoor in aanmerking komt. U kunt per onderzoek beslissen of u zich aanmeldt.