De zorg van de toekomst houdt ons steeds meer bezig. Bij dementie is vooruit kijken naar wensen voor latere zorg belangrijk, maar niet makkelijk. Hierover gaat dit onderzoek, dat zich richt op proactieve zorgplanning bij mensen met dementie en hun naasten. Deze studie maakt deel uit van het CONT-END programma naar zorg bij dementie van het Leids Universitair Medisch Centrum. Zij kijken naar hoe mensen met dementie, hun naasten en zorgverleners met elkaar in gesprek kunnen gaan over wensen voor toekomstige zorg.

Het is belangrijk om wensen voor toekomstige zorg vroegtijdig te bespreken. Zo kunnen zorgverleners zorg geven die het best bij de persoon met dementie past. De COVID-19 pandemie heeft onderstreept hoe belangrijk het bespreken van wensen voor toekomstige zorg is. Momenteel is nog weinig bekend over hoe dit gesprek het beste gevoerd kan worden.

Tijdens het onderzoek vullen deelnemers eenmalig samen met een onderzoeker een vragenlijst in. Dit duurt ongeveer een uur. Van uw naaste vragen wij om eens in de drie maanden een vragenlijst op papier of online in te vullen.

Interesse in deelname?
Staat u al ingeschreven en heeft u een profiel? Dan nodigt Hersenonderzoek.nl u uit als blijkt dat uw profiel matcht met dat wat de wetenschappers zoeken. 

Staat u nog niet ingeschreven? Schrijf u dan in en maak vrijblijvend een profiel aan. U ontvangt dan per e-mail uitnodigingen voor onderzoeken waarvoor u in aanmerking komt, op basis van uw profiel. U kunt per onderzoek beslissen of u zich aanmeldt.