Vragen over hersengezondheid
Er zijn veel mensen die wel eens geheugenklachten ervaren. Soms maken zij zich zorgen of hebben zij vragen. Ze vragen zich bijvoorbeeld af: past dit bij het normale ouder worden? Of zijn dit tekenen van de ziekte van Alzheimer? Wat kan ik zelf doen om mijn hersenen gezond te houden? Hoe kan ik mijn zorgen met de dokter bespreken?

Digitale hulpmiddelen
Digitale hulpmiddelen, zoals websites en apps, kunnen helpen bij het beantwoorden van dit soort vragen. Er zijn bijvoorbeeld websites met tips voor gezonde hersenen en er zijn apps die de eerste tekenen van Alzheimer kunnen herkennen. Niet iedereen gebruikt deze hulpmiddelen.

Online vragenlijst
De onderzoekers zijn benieuwd waarom mensen de hulpmiddelen wel of niet willen gebruiken. Dit onderzoeken zij met een korte vragenlijst. Zo hopen zij de hulpmiddelen in de toekomst te verbeteren en mensen beter te helpen.

Interesse in deelname?

  • Staat u al ingeschreven en heeft u een profiel? Dan nodigt Hersenonderzoek.nl u uit als blijkt dat uw profiel matcht met dat wat de onderzoekers zoeken. 
  • Staat u nog niet ingeschreven? Schrijf u dan in en maak vrijblijvend een profiel aan. U ontvangt dan per e-mail uitnodigingen voor onderzoeken waarvoor u in aanmerking komt, op basis van uw profiel. U kunt per onderzoek beslissen of u zich aanmeldt.