Het EPAD onderzoek bestudeert de zeer vroege ziekte-stadia van Alzheimer. Bij de ziekte van Alzheimer vinden al veranderingen plaatsvinden in de hersenen lang voordat iemand geheugenklachten krijgt. Desondanks blijft het heel moeilijk om vroeg te kunnen voorspellen of iemand de ziekte van Alzheimer zal krijgen. Het doel van het EPAD onderzoek is om hier een bijdrage aan te leveren. Door gezonde mensen en mensen met lichte geheugenklachten gedurende een aantal jaar te volgen, hopen de onderzoekers meer inzicht te krijgen in de veranderingen in de hersenen die mogelijk kunnen leiden tot de ziekte van Alzheimer. Het onderzoek bestaat vragenlijsten en neuropsychologisch-, laboratorium- en beeldvormend onderzoek.

Het EPAD project is een Europees samenwerkingsverband van universiteiten en bedrijven met als doel een behandeling te ontwikkelen die dementie bij mensen met de ziekte van Alzheimer kan voorkomen. In het project volgen onderzoekers in heel Europa 6000 mensen zonder dementie over de tijd om een beter inzicht te krijgen in de ontwikkeling van de ziekte.

Interesse in deelname?
Dit onderzoek is inmiddels afgerond. De onderzoekers hebben voldoende deelnemers gevonden.

Staat u al ingeschreven en heeft u een profiel? Dan nodigt ons team u voor andere onderzoeken uit, als blijkt dat u voor een studie in aanmerking komt. (Soms zijn er meer geschikte mensen dan de onderzoekers nodig hebben en nodigen we een selectie uit. Stuur gerust een e-mail als u interesse heeft in een ander specifiek onderzoek. Dan kunnen wij nagaan of u daarvoor in aanmerking komt en toevoegen aan de selectie.)

Staat u nog niet ingeschreven? Schrijf u dan in en maak vrijblijvend een profiel aan. U ontvangt dan per e-mail uitnodigingen voor onderzoeken waarvoor u in aanmerking komt, op basis van uw profiel. U kunt per onderzoek beslissen of u zich aanmeldt.