Progressieve MS is een vorm van MS die wordt gekenmerkt door geleidelijke toename van klachten. Waarschijnlijk is dit het gevolg van achteruitgang van het hersenweefsel. Uit recent onderzoek blijkt dat trainingsprogramma’s mogelijk een gunstige invloed hebben op het ziekteproces in het brein.

Daarom willen onderzoekers van MS Centrum Amsterdam bekijken of fysieke training de geleidelijke achteruitgang van de hersenen tegen kan gaan en welk effect dit heeft op het dagelijks functioneren en de algehele gezondheid.

De onderzoekers zoeken zowel mensen met progressieve MS als gezonde controledeelnemers.

Interesse in deelname?
Dit onderzoek is inmiddels afgerond. De onderzoekers hebben voldoende deelnemers gevonden.

Staat u al ingeschreven en heeft u een profiel? Dan nodigt ons team u voor andere onderzoeken uit, als blijkt dat u voor een studie in aanmerking komt. (Soms zijn er meer geschikte mensen dan de onderzoekers nodig hebben en nodigen we een selectie uit. Stuur gerust een e-mail als u interesse heeft in een ander specifiek onderzoek. Dan kunnen wij nagaan of u daarvoor in aanmerking komt en toevoegen aan de selectie.)

Staat u nog niet ingeschreven? Schrijf u dan in en maak vrijblijvend een profiel aan. U ontvangt dan per e-mail uitnodigingen voor onderzoeken waarvoor u in aanmerking komt, op basis van uw profiel. U kunt per onderzoek beslissen of u zich aanmeldt.