Sport voor je Brein
Steeds vaker krijgen we te horen dat we  nieuwe dingen moeten blijven leren om onze hersenen te trainen. Maar hoe werkt dat precies? Wanneer je de hersenen aan het werk zet door iets nieuws te leren kan dit je hersenen veranderen. Je kan een nieuwe taal leren, een nieuw muziek instrument leren bespelen, maar het leren van een nieuwe sport werkt ook! Er kunnen dan nieuwe verbindingen tussen de hersencellen ontstaan, of bestaande verbinden kunnen sterker worden. Zo wordt het steeds makkelijker om dat muziekstuk te spelen of de danspasjes te onthouden.

Aan de slag met handbewegingen
De onderzoekers van de Universiteit Leiden bekijken óf en hoe er veranderingen plaats vinden in de hersenen van 60-plussers wanneer je hen aan het werk zet. Deelnemers hebben hiervoor geen sportkleding nodig, alleen twee handen! Gedurende een aantal weken gaat men namelijk thuis aan de slag met het oefenen van verschillende handbewegingen, met het idee uw brein eens flink te laten zweten. Het zijn dus handbewegingen voor de Hersenen!

Hoe hand-ig bent u?

Interesse in deelname?

  • Staat u al ingeschreven en heeft u een profiel? Dan nodigt Hersenonderzoek.nl u uit als blijkt dat uw profiel matcht met dat wat de onderzoekers zoeken. 
  • Staat u nog niet ingeschreven? Schrijf u dan in en maak vrijblijvend een profiel aan. U ontvangt dan per e-mail uitnodigingen voor onderzoeken waarvoor u in aanmerking komt, op basis van uw profiel. U kunt per onderzoek beslissen of u zich aanmeldt.