Ons brein speelt de hoofdrol in alle beslissingen die we nemen. Ga je nog sporten vanavond, of plof je op de bank? Kies je voor een gezonde salade, of stop je een pizza in de oven? Beïnvloed jouw slaap- en eetgedrag de beslissing die je maakt om een nieuwe auto te kopen?

Ons brein staat aan het roer, en bestuurt ons dagelijks leven. En we maken veel mee in ons dagelijks leven. Daarom is het belangrijk goed voor je brein te zorgen. Maar hoe houdt jij je brein eigenlijk fit?

Als we ons dagelijks functioneren willen begrijpen, is het dus uiterst belangrijk te begrijpen hoe ons brein werkt.

Het interessante dertigers brein 

De onderzoekers van de Healthy Brain Study zijn op zoek naar enthousiaste dertigers die mee willen doen aan hun onderzoek. Bij dertigers is het brein namelijk volgroeid, maar nog niet verouderd. Én ze maken veel mee in het dagelijks leven. Deelnemers ondergaan drie verschillende meetmomenten, met telkens vier maanden er tussen. Door middel van online vragenlijsten, thuis-metingen en een bezoek aan de Radboud Campus in Nijmegen proberen onderzoekers de leefstijl, het dagelijks functioneren en het brein van deelnemers in kaart te brengen.

Deelnemersvergoeding

Deelnemers ontvangen een vergoeding van 500 euro. Daarnaast krijgt men een foto van de hersenen en gratis inzicht in je eigen leefstijl.

De Healthy Brain Studie is inmiddels afgerond 

Op dit moment nodigen we geen mensen meer uit voor dit onderzoek. De onderzoekers hebben inmiddels voldoende deelnemers gevonden.