Immuno-metabole depressie
In de inflaMED studie wordt een behandeling voor immuno-metabole depressie onderzocht. Dit is een vorm van depressie met specifieke klachten waaronder energieverlies, toegenomen eetlust of gewicht en veel slapen. Ook kunnen mensen licht verhoogde ontstekingswaarden hebben in hun bloed. Dat zijn bloedmarkers die aangeven dat er ontstekingen in het lichaam zijn. Ongeveer dertig procent van de mensen met een depressie valt in deze groep.

Behandeling met celecoxib
De onderzoekers denken dat deze ontstekingswaarden een rol kunnen spelen in de behandeling van depressie. Zij onderzoeken of het verlagen van deze ontstekingswaarden met de ontstekingsremmer celecoxib, naast een reguliere behandeling, kan leiden tot een betere behandeling van depressie.

Celecoxib is een ontstekingsremmer die bijvoorbeeld gebruikt wordt bij koorts of ontstekingen. Het wordt regelmatig gebruikt voor de behandeling van Reuma of Artrose. Celecoxib is veilig te gebruiken in combinatie met antidepressiva.

Interesse in deelname?

  • Staat u al ingeschreven en heeft u een profiel? Dan nodigt Hersenonderzoek.nl u uit als blijkt dat uw profiel matcht met dat wat de onderzoekers zoeken. 
  • Staat u nog niet ingeschreven? Schrijf u dan in en maak vrijblijvend een profiel aan. U ontvangt dan per e-mail uitnodigingen voor onderzoeken waarvoor u in aanmerking komt, op basis van uw profiel. U kunt per onderzoek beslissen of u zich aanmeldt.