1 op de 5 mensen in Nederland krijgt de ziekte van Alzheimer. Maar er is nog geen medicijn voor deze hersenziekte. Daar willen de onderzoekers van het Brain Research Center verandering in brengen.

Wij helpen het Brain Research Center met het vinden van de juiste deelnemers voor hun onderzoeken. Dat doen we door mensen uit te nodigen voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

We nodigen mensen uit die tussen de 50 en 85 jaar zijn en in hun profiel hebben aangegeven dat ze de diagnose Milde Cognitieve klachten (MCI) of de ziekte van Alzheimer hebben gekregen.

Heeft u interesse in deelname?

Staat u ingeschreven bij Hersenonderzoek.nl en heeft u een profiel? Wij nodigen u uit, als uw profiel past bij dat wat de onderzoekers zoeken. U krijgt dan in het najaar van 2020 per e-mail een uitnodiging voor het kennismakingsgesprek.

Staat u nog niet ingeschreven en heeft u nog geen profiel? Schrijf u dan in via deze link en maak een profiel aan. Dan nodigen we u vrijblijvend uit voor onderzoeken die bij u passen.

Voor deze onderzoeken zoeken we mensen met MCI of Alzheimer

Hierbij een korte omschrijving van de medicijnonderzoeken waar we in het najaar van 2020 deelnemers voor zoeken:

Anavex
Het onderzoeksmiddel ANAVEX2-73 is een nieuw, innovatief middel tegen de ziekte van Alzheimer. Het wordt toegediend via capsule (oraal). Voor dit onderzoek komt u in een periode van 52 weken 7 keer op bezoek bij de onderzoekslocatie in Amsterdam, Den Bosch of Zwolle.

Toyoma EU201
Het onderzoeksmiddel T-817MA is een nieuw middel tegen de ziekte van Alzheimer. Voor dit onderzoek komt u in een periode van 1,5 jaar 12 keer op bezoek bij de onderzoekslocatie in Amsterdam, Den Bosch of Zwolle.

Cognition Therapeutics (COG0201)
In dit onderzoek worden de veiligheid, verdraagzaamheid en de immuunrespons van het middel CT1812 bestudeerd. Mogelijk kan dit middel de synaptische functie bij deelnemers met milde cognitieve stoornissen of de ziekte van Alzheimer te herstellen. Voor dit onderzoek komt u in een periode van 16 weken 10 keer op bezoek bij de onderzoekslocatie in Amsterdam, Den Bosch of Zwolle.