Iedere dag doen we het: het vinden van de weg. Naar ons werk, naar de supermarkt of gewoon naar de badkamer. Meestal gaat het goed, maar af en toe verdwalen we, weten we niet meer goed te navigeren en raken we de weg kwijt. Maar hoe doen we dat eigenlijk, navigeren?

Onderzoekers van Universiteit Leiden meten hoe goed men de weg kan vinden. Daarbij kijken de onderzoekers ook naar hoe mensen daarin verschillen. Klopt het dat mannen beter kunnen kaartlezen? En als je ouder wordt, verlies je dan het overzicht? Door dit en meer te analyseren in een grote groep mensen, hopen de onderzoekers een behandeling te ontwikkelen voor mensen met navigatieproblemen, en hen te helpen om weer de weg te vinden.

Interesse in deelname?
Staat u al ingeschreven en heeft u een profiel? Dan nodigt Hersenonderzoek.nl u uit als blijkt dat uw profiel matcht met dat wat de wetenschappers zoeken. 

Staat u nog niet ingeschreven? Schrijf u dan in en maak vrijblijvend een profiel aan. U ontvangt dan per e-mail uitnodigingen voor onderzoeken waarvoor u in aanmerking komt, op basis van uw profiel. U kunt per onderzoek beslissen of u zich aanmeldt.