Families en genen
Mensen binnen dezelfde familie hebben voor een deel dezelfde genen. Hierdoor herkennen we bepaalde karaktereigenschappen of uiterlijke eigenschappen van onszelf in onze ouders, kinderen, broers of zussen. Maar deze erfelijkheid kan ook een rol spelen bij hersenziekten.

Stamboom onderzoek naar hersenziekten
De onderzoekers van NeuroGENE doen onderzoek naar de erfelijkheid van hersenziekten. Dit onderzoeken zij met een korte online vragenlijst waarin informatie wordt verzameld over de gezondheid van verschillende familieleden binnen dezelfde stamboom. Onderzoek naar de erfelijkheid van hersenziekten is een belangrijke stap richting het beter begrijpen van het ontstaan van deze ziekten.

Interesse in deelname?

  • Staat u al ingeschreven en heeft u een profiel? Dan nodigt Hersenonderzoek.nl u uit als blijkt dat uw profiel matcht met dat wat de onderzoekers zoeken. 
  • Staat u nog niet ingeschreven? Schrijf u dan in en maak vrijblijvend een profiel aan. U ontvangt dan per e-mail uitnodigingen voor onderzoeken waarvoor u in aanmerking komt, op basis van uw profiel. U kunt per onderzoek beslissen of u zich aanmeldt.