Darmgezondheid en hersengezondheid
Verschillende onderzoeken wijzen op een effect van de darmen op de gezondheid van de hersenen. De onderzoekers van ‘PRECODE’ in Wageningen zijn benieuwd naar de relatie tussen deze twee. Kan het hebben van gezonde darmen helpen bij het hebben en houden van gezonde hersenen? Of kan het eten van de juiste voedingsmiddelen helpen bij het vertragen of terugdraaien van hersenziektes?

Voedingssupplement
De onderzoekers van ‘PRECODE’ testen of het dagelijks gebruik van voedingsvezelsupplementen kan leiden tot veranderingen in het geheugen en andere hersenprocessen.
Dit onderzoeken ze met behulp van verschillende geheugentesten en metingen, zoals MRI-scans. Tijdens het experiment krijg je een voedingssupplement of een placebo. Een placebo is een nepmiddel, dat geen effect heeft op de darmen.

Interesse in deelname?

  • Staat u al ingeschreven en heeft u een profiel? Dan nodigt Hersenonderzoek.nl u uit als blijkt dat uw profiel matcht met dat wat de onderzoekers zoeken. 
  • Staat u nog niet ingeschreven? Schrijf u dan in en maak vrijblijvend een profiel aan. U ontvangt dan per e-mail uitnodigingen voor onderzoeken waarvoor u in aanmerking komt, op basis van uw profiel. U kunt per onderzoek beslissen of u zich aanmeldt.