In dit onderzoek bestuderen wetenschappers van het Sinai Centrum het effect van traumabehandeling bij mensen met posttraumatische stressstoornis (PTSS) en een persoonlijkheidsstoornis. Deze patiënten hebben veel klachten en behandeling is vaak nog niet effectief. Momenteel is nog onbekend voor wie welke behandeling het beste werkt en de onderzoekers willen dit graag op individueel niveau kunnen voorspellen.

Voor deze voorspelling maken de onderzoekers MRI scans. Hierbij wordt zowel de hersenactiviteit en hersenstructuur van patiënten met een trauma-gerelateerde stoornis onderzocht om te kijken of dit voorspellend is van het behandeleffect. Voor het interpreteren van de MRI scans hebben de onderzoekers ook MRI-scans van gezonde mensen nodig. Die gezonde deelnemers zoeken ze via Hersenonderzoek.nl.

De onderzoekers willen uiteindelijk bepalen of een traumabehandeling op zichzelf, of traumabehandeling in combinatie met persoonlijkheidsbehandeling beter werkt. Ook hopen ze te kunnen voorspellen voor wie welke behandeling het beste werkt, zodat patiënten meteen de goede behandeling kunnen krijgen.

Interesse in deelname?
Dit onderzoek is inmiddels afgerond. De onderzoekers hebben voldoende deelnemers gevonden.

Staat u al ingeschreven en heeft u een profiel? Dan nodigt ons team u voor andere onderzoeken uit, als blijkt dat u voor een studie in aanmerking komt. (Soms zijn er meer geschikte mensen dan de onderzoekers nodig hebben en nodigen we een selectie uit. Stuur gerust een e-mail als u interesse heeft in een ander specifiek onderzoek. Dan kunnen wij nagaan of u daarvoor in aanmerking komt en toevoegen aan de selectie.)

Staat u nog niet ingeschreven? Schrijf u dan in en maak vrijblijvend een profiel aan. U ontvangt dan per e-mail uitnodigingen voor onderzoeken waarvoor u in aanmerking komt, op basis van uw profiel. U kunt per onderzoek beslissen of u zich aanmeldt.