De ziekte van Alzheimer komt steeds vaker voor doordat mensen steeds ouder worden. Leeftijd is namelijk de belangrijkste risicofactor voor het ontwikkelen van Alzheimer. Vaak wordt de diagnose pas relatief laat gesteld: als symptomen al zichtbaar zijn en de ziekte al ver gevorderd is. Een vroege diagnose kan patiënten helpen om zo vroeg mogelijk de ondersteuning te krijgen die zij nodig hebben. Ook vergroot een vroege diagnose de kans dat een eventuele behandeling helpt bij het vertragen of verzachten van de ziekte.

Omdat een vroege diagnose erg belangrijk is, brengt dit onderzoek de risicofactoren in kaart voor hersenveroudering en hersenziekten zoals Alzheimer bij mensen tussen de 65 en 85 jaar. De studie wordt uitgevoerd door onderzoekers van Alzheimercentrum Amsterdam. Hun doel is om te achterhalen wat de beste manier is om gezonde deelnemers te vinden die risicofactoren hebben voor hersenveroudering en hersenziekten. Op basis van die informatie kunnen de onderzoekers eventueel mensen uitnodigen voor vervolgonderzoek.

Interesse in deelname?
Dit onderzoek is inmiddels afgerond. De onderzoekers hebben voldoende deelnemers gevonden.

Staat u al ingeschreven en heeft u een profiel? Dan nodigt ons team u voor andere onderzoeken uit, als blijkt dat u voor een studie in aanmerking komt. (Soms zijn er meer geschikte mensen dan de onderzoekers nodig hebben en nodigen we een selectie uit. Stuur gerust een e-mail als u interesse heeft in een ander specifiek onderzoek. Dan kunnen wij nagaan of u daarvoor in aanmerking komt en toevoegen aan de selectie.)

Staat u nog niet ingeschreven? Schrijf u dan in en maak vrijblijvend een profiel aan. U ontvangt dan per e-mail uitnodigingen voor onderzoeken waarvoor u in aanmerking komt, op basis van uw profiel. U kunt per onderzoek beslissen of u zich aanmeldt.