Minder kunnen genieten van plezierige bezigheden is een belangrijk symptoom van veel psychiatrische stoornissen. Onderzoekers van Universiteit Maastricht willen bij mensen met een depressie en schizofrenie in kaart brengen of ze met behulp van computertaken en EEG hun motivatieklachten kunnen meten en beïnvloeden. Ze bestuderen daarbij verschillende aspecten van het beloningssysteem in de hersenen.

Als we daar meer van weten, kan die kennis worden ingezet voor de ontwikkeling van instrumenten die motivationele beperkingen op een betrouwbare manier kunnen meten. Die instrumenten kunnen belangrijke hulpmiddelen zijn voor het evalueren van behandelmethodes die gericht zijn op het verminderen van motivatieklachten.

Interesse in deelname?
Hersenonderzoek.nl kan u uitnodigen, als blijkt dat uw profiel matcht met dat wat de onderzoekers zoeken. U kunt vrijblijvend een profiel aanmaken door u in te schrijven. U ontvangt dan per e-mail uitnodigingen voor onderzoeken als blijkt dat u daarvoor in aanmerking komt. U kunt per onderzoek beslissen of u zich aanmeldt.