Minder kunnen genieten van plezierige bezigheden is een belangrijk symptoom van veel psychiatrische stoornissen. Onderzoekers van Universiteit Maastricht willen bij mensen met een depressie en schizofrenie in kaart brengen of ze met behulp van computertaken en EEG hun motivatieklachten kunnen meten en beïnvloeden. Ze bestuderen daarbij verschillende aspecten van het beloningssysteem in de hersenen.

Als we daar meer van weten, kan die kennis worden ingezet voor de ontwikkeling van instrumenten die motivationele beperkingen op een betrouwbare manier kunnen meten. Die instrumenten kunnen belangrijke hulpmiddelen zijn voor het evalueren van behandelmethodes die gericht zijn op het verminderen van motivatieklachten.

Interesse in deelname?
Dit onderzoek is inmiddels afgerond. De onderzoekers hebben voldoende deelnemers gevonden.

Staat u al ingeschreven en heeft u een profiel? Dan nodigt ons team u voor andere onderzoeken uit, als blijkt dat u voor een studie in aanmerking komt. (Soms zijn er meer geschikte mensen dan de onderzoekers nodig hebben en nodigen we een selectie uit. Stuur gerust een e-mail als u interesse heeft in een ander specifiek onderzoek. Dan kunnen wij nagaan of u daarvoor in aanmerking komt en toevoegen aan de selectie.)

Staat u nog niet ingeschreven? Schrijf u dan in en maak vrijblijvend een profiel aan. U ontvangt dan per e-mail uitnodigingen voor onderzoeken waarvoor u in aanmerking komt, op basis van uw profiel. U kunt per onderzoek beslissen of u zich aanmeldt.