Waarom heeft slecht slapen bij sommigen een sterk effect op stemming en bij anderen veel minder? Slapeloosheid vergroot het risico op depressie sterk: maar liefst 13% van degenen die er chronisch last van heeft, ontwikkelt binnen een jaar een depressie.

In het onderzoek ‘Slapeloosheid en stemming’ willen wetenschappers van het Nederlands Herseninstituut ontdekken wat de risicofactoren zijn voor het ontwikkelen van een depressie bij mensen die last hebben van slapeloosheid. Hiervoor meten ze hersenactiviteit, gedrag en omgeving. Daarnaast willen ze achterhalen hoe ze mensen met slapeloosheid het beste kunnen helpen.

Interesse in deelname?
Dit onderzoek is inmiddels afgerond. De onderzoekers hebben voldoende deelnemers gevonden.

Staat u al ingeschreven en heeft u een profiel? Dan nodigt ons team u voor andere onderzoeken uit, als blijkt dat u voor een studie in aanmerking komt. (Soms zijn er meer geschikte mensen dan de onderzoekers nodig hebben en nodigen we een selectie uit. Stuur gerust een e-mail als u interesse heeft in een ander specifiek onderzoek. Dan kunnen wij nagaan of u daarvoor in aanmerking komt en toevoegen aan de selectie.)

Staat u nog niet ingeschreven? Schrijf u dan in en maak vrijblijvend een profiel aan. U ontvangt dan per e-mail uitnodigingen voor onderzoeken waarvoor u in aanmerking komt, op basis van uw profiel. U kunt per onderzoek beslissen of u zich aanmeldt.