Primair Progressieve Afasie (PPA), is een vorm van dementie. Mensen met PPA ontwikkelen problemen met taalgebruik. Ze kunnen bijvoorbeeld steeds vaker niet op gangbare woorden komen, of hebben moeite met het maken combineren van woorden tot begrijpelijke zinnen.

In dit onderzoek willen onderzoekers van Alzheimercentrum Amsterdam (Amsterdam UMC, locatie VUmc) en de Rijksuniversiteit Groningen in kaart brengen welke veranderingen er precies optreden in alledaags taalgebruik van mensen met PPA. Als we beter begrijpen wat er verandert in het taalgebruik bij mensen met PPA, krijgen we meer kennis over het verloop van de ziekte. Daardoor kunnen diagnoses sneller en goedkoper gesteld worden, en kan beter gemeten worden hoe de ziekte zich ontwikkelt.

Interesse in deelname?
Dit onderzoek is inmiddels afgerond. De onderzoekers hebben voldoende deelnemers gevonden.

Staat u al ingeschreven en heeft u een profiel? Dan nodigt ons team u voor andere onderzoeken uit, als blijkt dat u voor een studie in aanmerking komt. (Soms zijn er meer geschikte mensen dan de onderzoekers nodig hebben en nodigen we een selectie uit. Stuur gerust een e-mail als u interesse heeft in een ander specifiek onderzoek. Dan kunnen wij nagaan of u daarvoor in aanmerking komt en toevoegen aan de selectie.)

Staat u nog niet ingeschreven? Schrijf u dan in en maak vrijblijvend een profiel aan. U ontvangt dan per e-mail uitnodigingen voor onderzoeken waarvoor u in aanmerking komt, op basis van uw profiel. U kunt per onderzoek beslissen of u zich aanmeldt.