Primair Progressieve Afasie (PPA), is een vorm van dementie. Mensen met PPA ontwikkelen problemen met taalgebruik. Ze kunnen bijvoorbeeld steeds vaker niet op gangbare woorden komen, of hebben moeite met het maken combineren van woorden tot begrijpelijke zinnen.

In dit onderzoek willen onderzoekers van Alzheimercentrum Amsterdam (Amsterdam UMC, locatie VUmc) en de Rijksuniversiteit Groningen in kaart brengen welke veranderingen er precies optreden in alledaags taalgebruik van mensen met PPA. Als we beter begrijpen wat er verandert in het taalgebruik bij mensen met PPA, krijgen we meer kennis over het verloop van de ziekte. Daardoor kunnen diagnoses sneller en goedkoper gesteld worden, en kan beter gemeten worden hoe de ziekte zich ontwikkelt.

Interesse in deelname?
Hersenonderzoek.nl kan u uitnodigen, als blijkt dat uw profiel matcht met dat wat de onderzoekers zoeken. U kunt vrijblijvend een profiel aanmaken door u in te schrijven. U ontvangt dan per e-mail uitnodigingen voor onderzoeken als blijkt dat u daarvoor in aanmerking komt. U kunt per onderzoek beslissen of u zich aanmeldt.