Als je een schokkende gebeurtenis meemaakt kun je hier klachten aan overhouden. Zo kun je ongewild terugdenken aan de gebeurtenis of last hebben van nachtmerries. Bij mensen met een posttraumatische-stressstoornis (PTSS) blijft de herinnering aan de schokkende gebeurtenis heel levendig en roept deze veel angst op.

Voor het onderzoek ‘Trauma en slaap’ wordt er gemeten of er verschillen zijn in hersenactiviteit en slaappatronen tussen mensen die na een schokkende gebeurtenis wél PTSS ontwikkelden en mensen die na een schokkende gebeurtenis géén PTSS ontwikkelden.

Interesse in deelname?
Dit onderzoek is inmiddels afgerond. De onderzoekers hebben voldoende deelnemers gevonden.

Staat u al ingeschreven en heeft u een profiel? Dan nodigt ons team u voor andere onderzoeken uit, als blijkt dat u voor een studie in aanmerking komt. (Soms zijn er meer geschikte mensen dan de onderzoekers nodig hebben en nodigen we een selectie uit. Stuur gerust een e-mail als u interesse heeft in een ander specifiek onderzoek. Dan kunnen wij nagaan of u daarvoor in aanmerking komt en toevoegen aan de selectie.)

Staat u nog niet ingeschreven? Schrijf u dan in en maak vrijblijvend een profiel aan. U ontvangt dan per e-mail uitnodigingen voor onderzoeken waarvoor u in aanmerking komt, op basis van uw profiel. U kunt per onderzoek beslissen of u zich aanmeldt.