Alzheimer raakt ons allemaal. We weten nog veel te weinig over deze ziekte, maar wetenschappelijk onderzoek brengt ons steeds verder.

Daarom is vorig jaar het project ABOARD: A Personalized Medicine Approach for Alzheimer’s Disease gestart. Dit project richt zich op een toekomst met behandeling op maat voor Alzheimer. Verder is Hersenonderzoek.nl een partner van ABOARD. Daarnaast wordt ABOARD uitgevoerd door een landelijke samenwerking met overheid, bedrijven en onderzoeksinstanties.

Webinar serie ‘Alzheimer Uitgelegd’

In april start vanuit het ABOARD project de serie webinars: ‘Alzheimer Uitgelegd’. Daarna zal elke drie maanden een onderzoeksgroep uit de samenwerking een webinar verzorgen. Er komt steeds een ander onderwerp in het licht te staan. De webinars zijn gratis en toegankelijk voor iedereen met interesse in Alzheimer.

Behandeling op maat voor de ziekte van Alzheimer

Het eerste webinar is op vrijdag 1 april van 13.00 tot 14.00 uur. Prof. dr. Wiesje van der Flier, projectleider van ABOARD en wetenschappelijk directeur van Alzheimercentrum Amsterdam is hier aan het woord. Zij geeft een kijkje in de laatste vooruitgangen in alzheimer-onderzoek. Ook vertelt zij over het werk dat nog nodig is voor gepersonaliseerde diagnostiek, voorspelling en preventie bij de ziekte van Alzheimer.

 

 

Interesse in de laatste ontwikkelingen in alzheimer-onderzoek? Meld u dan hier aan voor het eerste webinar.

Op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen het ABOARD project, en wilt u wilt u uitnodigingen ontvangen voor aankomende webinars? Meld u dan hier aan.