Alzheimer raakt ons allemaal. We weten nog veel te weinig over deze ziekte, maar wetenschappelijk onderzoek brengt ons steeds verder.

Daarom is vorig jaar het project ABOARD: A Personalized Medicine Approach for Alzheimer’s Disease gestart. Dit project richt zich op een toekomst met behandeling op maat voor Alzheimer. Verder is Hersenonderzoek.nl een partner van ABOARD. Daarnaast wordt ABOARD uitgevoerd door een landelijke samenwerking met overheid, bedrijven en onderzoeksinstanties.

Webinar serie ‘Alzheimer Uitgelegd’

In april start vanuit het ABOARD project de serie webinars: ‘Alzheimer Uitgelegd’. Daarna zal elke drie maanden een onderzoeksgroep uit de samenwerking een webinar verzorgen. Er komt steeds een ander onderwerp in het licht te staan. De webinars zijn gratis en toegankelijk voor iedereen met interesse in Alzheimer.

Erfelijkheid bij de ziekte van Alzheimer

De tweede webinar is op vrijdag 10 juni van 14.00 tot 15.00 uur. Hierin bespreken Henne Holstege en Sven van der Lee de nieuwste inzichten uit internationaal wetenschappelijk onderzoek op het gebied van genetica. Ook zullen zij ingaan op veelvoorkomende vragen van patiënten en familieleden.

 

 

Interesse in de laatste ontwikkelingen in Alzheimer-onderzoek? Meld u dan hier aan voor de webinar.

Op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen het ABOARD project, en wilt u wilt u uitnodigingen ontvangen voor aankomende webinars? Meld u dan hier aan.