Met onderzoek kunnen we hersenziekten stoppen. Help mee!

Ik doe mee

Samen vinden we oplossingen voor hersenziekten

Met onderzoek vinden we oplossingen

1 op de 5 mensen kijgt dementie. En 1 op de 5 mensen krijgt te maken met depressie. Met onderzoek kunnen we daar oplossingen voor vinden.

U kunt helpen door mee te doen aan onderzoek.

42.738 mensen doen al mee. Helpt u ook?

Doe mee aan onderzoek

  • Onderzoek dat bij u past
  • Blijf op de hoogte over nieuw onderzoek
  • Kies per onderzoek of u wilt mee doen

Meedoen aan onderzoek

Door onderzoek te doen begrijpen we beter hoe de hersenen werken en hoe ze ziek worden. Dat helpt om ziektes als Alzheimer, Parkinson, depressie, PTSS te voorkomen en genezen.

Voor goed onderzoek zijn veel deelnemers nodig. Daarom nodigen we u uit om ook mee te doen aan onderzoek. Helpt u mee?

 

Hoe werkt het?

Als u zich inschrijft, vult u een korte vragenlijst in. Zo maakt u uw profiel aan. Wij kunnen u dan uitnodigen voor onderzoek dat past bij uw profiel.

Wij sturen u een e-mail als er onderzoek is waar u aan kunt meedoen. Als u wilt meedoen, meldt u zich aan. U kunt dat per onderzoek beslissen.

Ik doe mee

De soorten onderzoek

Aan sommige onderzoeken kunt u online deelnemen. Bijvoorbeeld vragenlijsten. U kunt deze thuis op de compter of op uw telefoon invullen. Andere onderzoeken zijn op locatie. Bijvoorbeeld in een universiteit of een ziekenhuis.

Sommige onderzoeken gaan over ziekten als Alzheimer, Parkinson, Mutiple Sclerose enzovoort. Andere onderzoeken gaan over mentale gezondheid. Denk aan depressie, angst, trauma enzovoort.

Bekijk hieronder een aantal van de onderzoeken.

Onderzoek: wat doet de Corona-tijd met u?

Hoe voelt u zich nu, in tijden van Corona? Welk effect hebben de maatregelen op uw gevoelens en stemming? Gaat u nu meer of minder naar de dokter? Aan deze vragenlijst van Amsterdam UMC kunt u online deelnemen. Klik op de foto voor meer informatie ➜

Dame doet boodschappen met mondkapje

SMARD

Als mensen een keer een depressie hebben gehad, hebben ze meer kans op een nieuwe depressie. Het SMARD onderzoek wil weten of we met mobiele apps kunnen herkennen of iemand in een nieuwe depressie komt. En of we dat kunnen voorkomen met hersentraining. Aan dit onder zoek kunt u vanuit huis deelnemen.

Klik op de foto voor meer informatie ➜

Man met depressieve klachten gebruikt app voor training van de hersenen

Bloeddruk en hersengezondheid

We weten dat bloeddruk de hersengezondheid beinvloedt. Maar we weten nog niet precies hoe. Dat zoekt dit onderzoek uit. Het onderzoek vindt plaats in het Maastricht Universitair Medisch Centrum. Klik op de foto voor meer informatie ➜

Bloeddruk meten

CAFE

Bij oude mensen en mensen met de ziekte van Alzheimer zijn de bloedvaten in de hersenen soms ongezond. Als het eiwt ‘amyloïd-bèta’ zich opstapelt in de bloedvaten noemen we dat ‘CAA’. Met dit onderzoek willen we ontdekken of we de eiwitstapeling beter en sneller kunnen vinden. Het onderzoek vindt plaats in het RadboudUMC in Nijmegen. Klik op de foto voor meer informatie ➜

LOG IN studie

Mensen met kanker krijgen soms tijdens of na hun behandeling problemen met hun geheugen, aandacht of concentratie. Dit onderzoek zoekt uit hoe dat komt en wat we er aan kunnen doen. Dit onderzoek vindt online plaats. Klik op de foto voor meer informatie ➜

Man werkt op laptop in het gras

Samen vinden we oplossingen voor hersenziekten

Doe ook mee aan onderzoek! Schrijf u hieronder in.

Kent u andere mensen die ook kunnen mee helpen? Deel deze website!

Het formulier wordt verzonden. Het verwerken van deze inschrijving kan tot een minuut duren. We vragen hiervoor uw geduld.

We respecteren uw privacy. De informatie die u met ons deelt, wordt vertrouwelijk behandeld zoals beschreven in ons privacy statement.