Een goede bloeddruk is belangrijk voor een gezond lichaam. Een te hoge bloeddruk kan schadelijk zijn voor je hart en nieren, maar ook voor de hersenen. En hoewel we weten dat een hoge bloeddruk van invloed is op de hersengezondheid, begrijpen we nog niet hoe dat proces precies verloopt.

Als we beter inzicht hebben in de allereerste veranderingen in de hersenen en die goed kunnen herkennen op scans, kunnen we sneller behandeling aanbieden.

Daarom gaan onderzoekers van Maastricht Universitair Medisch Centrum na wat de invloed van een hoge bloeddruk is op de gezondheid en de bloeddoorstroming van de hersenen. Om dat te doen vergelijken ze gegevens van mensen met verschillende bloeddrukken; van een gezonde bloeddruk naar een hoge bloeddruk.

Ze gebruiken daarbij nieuwe MRI-technieken waarmee ze de doorbloeding in groot detail in kaart kunnen brengen.

Deelnemerservaring
Benieuwd hoe het is om deel te nemen aan onderzoek? Nelleke uit Maastricht is voor dit onderzoek uitgenodigd en heeft zich aangemeld. Ze deelt haar ervaring in een serie korte interviews. Lees hier deel 1 en deel 2.

Interesse in deelname?
Dit onderzoek is inmiddels afgerond. De onderzoekers hebben voldoende deelnemers gevonden.

Staat u al ingeschreven en heeft u een profiel? Dan nodigt ons team u voor andere onderzoeken uit, als blijkt dat u voor een studie in aanmerking komt. (Soms zijn er meer geschikte mensen dan de onderzoekers nodig hebben en nodigen we een selectie uit. Stuur gerust een e-mail als u interesse heeft in een ander specifiek onderzoek. Dan kunnen wij nagaan of u daarvoor in aanmerking komt en toevoegen aan de selectie.)

Staat u nog niet ingeschreven? Schrijf u dan in en maak vrijblijvend een profiel aan. U ontvangt dan per e-mail uitnodigingen voor onderzoeken waarvoor u in aanmerking komt, op basis van uw profiel. U kunt per onderzoek beslissen of u zich aanmeldt.