Één van de succesfactoren van Hersenonderzoek.nl is het grote aantal mensen dat ingeschreven staat. Inmiddels al meer dan 20.000! Hieronder lees je waarom dat zo belangrijk is.

Onderzoeker Laura legt uit waarom het grote aantal inschrijvers bij Hersenonderzoek.nl een sleutelrol vormt voor haar studie:

 

Onderzoeker Laura Han is betrokken bij het MOTAR onderzoek. Ze bestudeert de effectiviteit van antidepressiva, in vergelijking met hardlooptherapie. Hersenonderzoek.nl heeft haar geholpen om in korte tijd geschikte deelnemers te vinden voor haar studie. Het grote aantal inschrijvers is daarbij van belang. Ze legt uit hoe 200 inschrijvers hielpen in de zoektocht naar 15 geschikte deelnemers:

15 deelnemers dankzij 200 inschrijvers

“Hersenonderzoek.nl heeft ons geholpen met het opstellen van een aantal basiscriteria voor de selectie: een groep mensen die matcht met het profiel dat wij zoeken voor onze studie. Daardoor konden ze ongeveer 200 mensen uitnodigen die mogelijk in aanmerking kwamen voor ons onderzoek. Daarvan heeft ongeveer de helft gereageerd op de uitnodiging. Van die 100 mensen gaven zo’n 50 mensen aan dat ze interesse hadden in deelname.

Dat was de groep die wij konden benaderen. We hebben bij die mensen kunnen doorvragen – ook wel pre-screenen genoemd – om te bepalen of ze volledig pasten in het profiel. Zodoende hebben we uiteindelijk 15 mensen kunnen includeren in ons onderzoek. Dat is de groep die dus daadwerkelijk heeft deelgenomen aan MOTAR.”

De kracht van grote aantallen

Laura: “Wat daarvoor dus heel erg belangrijk is en waar Hersenonderzoek.nl een grote rol in heeft gespeeld, zijn die grote aantallen. Doordat we in het begin via Hersenonderzoek.nl in één keer een grote groep mensen konden uitnodigen, konden wij in een korte priode een groep mensen vinden die echt kon deelnemen aan onze studie.”

Dit is hoe Hersenonderzoek.nl helpt

  • Doordat er meer dan 20.000 mensen staan ingeschreven, is de kans groot dat er een paar mensen tussen zitten die precies matchen met het profiel dat een onderzoeker zoekt.
  • Het team van Hersenonderzoek.nl zoekt in het register en nodigt een selectie aan mensen uit die mogelijk in aanmerking komen. Als inschrijver ontvang je dus alleen een uitnodiging, als de kans groot is of het zeker is dat je kan deelnemen. Als onderzoeker is het fijn dat Hersenonderzoek.nl het eerste contact legt met die geschikte groep.
  • In de uitnodiging kan de inschrijver alvast een en ander lezen over het onderzoek. Pas als de inschrijver zich aanmeldt voor de studie, krijgt de onderzoeker toegang tot haar of zijn gegevens. Als onderzoeker weet je dus zeker dat de mensen die je benadert, interesse hebben in je studie en er al iets vanaf weten. Dat praat een stuk gemakkelijker als je ze voor de eerste keer spreekt! Als inschrijver kun je gerust zijn dat je gegevens alleen gedeeld worden als jij daar toestemming voor hebt gegeven.
  • Hersenonderzoek.nl kan in één keer of stapsgewijs mensen uitnodigen. Voor een online onderzoek kunnen we wel duizenden mensen tegelijkertijd uitnodigen! Voor onderzoeken die op een onderzoekslocatie plaats vinden, is het juist prettig dat we stapsgewijs een nieuwe, kleine groep mensen kunnen uitnodigen.