Onderzoeker Mark werkt nu vanuit huis. Vanuit zijn werkkamer geeft hij een update over zijn onderzoek naar dementie.

Mark is promovendus bij Alzheimercentrum Amsterdam. Sinds een paar weken nodigen wij mensen uit voor zijn online vragenlijst. Tot en met 30 april kunnen mensen daaraan deelnemen. Hoe gaat het met hem en zijn onderzoek in tijden van Corona?

Hi Mark! Hoe is het met je?

Best goed! Het is een vreemde tijd natuurlijk, zo met het coronavirus en het thuiswerken., maar het werk gaat gewoon door.  Ik werk bij Alzheimercentrum Amsterdam en ik doe onderzoek naar dementie. Via Hersenonderzoek.nl zoek ik mensen die kunnen deelnemen aan mijn onderzoek. Gelukkig kan dat doorgaan, omdat het helemaal online is. Dus dat is heel erg fijn!

Wat onderzoek je?

Via een online vragenlijst verzamel ik informatie over belangrijke veranderingen in het dagelijks leven van mensen met dementie. We zoeken hiervoor de naasten van die mensen. Bijvoorbeeld de partners, kinderen, goede vrienden of mantelzorgers. Voor mijn onderzoek nodigt Hersenonderzoek.nl dus mensen uit, die met enige regelmaat zorgen voor iemand met dementie, en kunnen aangeven welke veranderingen zij het meest belangrijk vinden.

Hoe gaat dat nu?

Ik ben heel blij dat mijn onderzoek toch kan doorgaan, ondanks deze crisis waarbij iedereen zo veel mogelijk thuis moet blijven. Inmiddels heeft Hersenonderzoek.nl al 5.000 mensen uitgenodigd. Daarvan hebben we al zi’n 1.3000 mee gedaan. Dat is echt fantastisch. Iedereen die een uitnodiging ontvangt, kan de vragenlijst invullen tot en met 30 april.

Hoe ziet de toekomst eruit?

Ik werk zoals je kunt zien ondertussen vanuit huis en ik kijk er naar uit om in mei met de data aan de slag te gaan, zodra we alles hebben verzameld. Daarom wil ik iedereen die tot nu toe heeft meegedaan heel erg bedanken! Hopelijk kunnen we hiermee betere zorg regelen voor mensen met dementie.

Voor nu.. stay safe!

Meer over Marks vragenlijst

Lees hier meer over de vragenlijst en deelnemen. Heeft u een uitnodiging gekregen voor Marks onderzoek? U kunt de vragenlijst nog invullen tot en met 30 april.