Op Wereld Alzheimerdag vertelt onze ambassadeur Erik Scherder met zijn collega's van het Nederlands Herseninstituut wat het effect is van leefstijl op je brein.

Op Wereld Alzheimerdag – 21 september – vertellen professor Erik Scherder, professor Dick Swaab en dr. Evgenia Salta van de het Nederlands Herseninstituut je over het effecten van leefstijl op je kans op dementie, over het ‘verjongen’ van het brein en over mensen die ongevoelig zijn voor dementie.

Meld je hier gratis aan voor het online webinar Houd je hersenen jong (dinsdag 21 september van 20:00 tot 21:15 uur).

Zelf aan de slag met je leefstijl?

Dit webinar sluit mooi aan bij het FINGER-NL onderzoek naar leefstijl! Hier gaan we binnenkort mensen met een geschikt profiel voor uitnodigen.

Wil je zelf met je leefstijl aan de slag met als doel om de kans op cognitieve achteruitgang te verkleinen? Laat je dan een handje helpen door de wetenschap! De onderzoekers van FINGER-NL zijn nog op zoek naar deelnemers!

Ze zoeken mensen tussen de 60 en 79 jaar die minimaal drie risicofactoren hebben voor cognitieve achteruitgang. Denk daarbij aan een hoge bloeddruk, eerstegraads familieleden met dementie, weinig beweging, een ongezond eetpatroon, diaberes, etcetera.

  • Sta je al ingeschreven en heb je een profiel? Dan nodigt Hersenonderzoek.nl je uit als blijkt dat uw profiel matcht met dat wat de wetenschappers zoeken. We doen dat in de periode oktober 2021 – najaar 2022.
  • Staat je nog niet ingeschreven? Schrijf je dan in en maak vrijblijvend een profiel aan. Bij je inschrijving kun je aangeven dat je specifiek geïnteresseerd bent in het FINGER-NL onderzoek. We laten je in dat geval weten of je in aanmerking komt en geven je per e-mail verdere informatie.