Help hersenziekten de wereld uit

Ik doe mee

Doe mee aan onderzoek en help hersenziekten de wereld uit

Bekijk de aftermovie van Operation Head-Bang op Lowlands Science

In samenwerking met Hersenonderzoek.nl werd de studie Operation Head-Bang uitgevoerd op Lowlands Science. Operation Head-Bang was onderdeel van het NEwTON studie, uitgevoerd door het Amsterdam UMC. In de NEwTON studie bestuderen de onderzoekers de effecten van herhaaldelijk hoofd-hersenletsel in de sport en de invloed hiervan op het ontwikkelen van dementie. Lees hier meer.

Waarom Hersenonderzoek.nl?

42.738 anderen waren u voor

  • Meedoen is geheel vrijblijvend
  • Uitnodigingen voor onderzoeken die precies bij u passen
  • Toegang tot nieuwe behandelingen

Nóg meer onderzoek

Benieuwd naar andere onderzoeken die werden uitgevoerd door het Amsterdam UMC op Lowlands? Bekijk dan onderstaande video.

Voltooi uw inschrijving

Heeft u meegedaan aan Operation Head-Bang en wilt u op de hoogte blijven van de resultaten en ander wetenschappelijk onderzoek? En uitnodigingen ontvangen voor deelname aan onderzoek dat bij u past? Rond dan uw inschrijving voor Hersenonderzoek.nl af via de link die u heeft ontvangen in de mail. Dit duurt ongeveer 5 minuten. De vragen die u op Lowlands heeft beantwoord zijn al voor u ingevuld.

Lopende onderzoeken

Bij Hersenonderzoek.nl worden op dit moment nog meer verschillende onderzoeken gedaan. Bijvoorbeeld naar het ontstaan en de oorzaak van psychische klachten. Of onderzoek naar de link tussen depressie en ervaringen in de vroege jeugd (jeugdtrauma). Maar ook naar de erfelijkheid van hersenziektes.

Bekijk een aantal van de onderzoeken hier rechts ➜

 

Onderzoekers in gesprek

RESET

Mensen die vervelende ervaringen hebben opgedaan in hun jeugd hebben een grotere kans om depressie te ontwikkelen. Bovendien kan hun depressie nog hardnekkiger zijn. Daarom is het nog belangrijker een succesvolle behandeling te vinden.

In de RESET studie ontvangen deelnemers een medicijn wat het stresssysteem in de hersenen lijkt te ‘resetten’. Hiermee hopen de onderzoekers van Amsterdam UMC dit soort depressies beter te behandelen.

Meer weten? Klik op de afbeelding ➜

inflaMED

Vermoeidheid, zware armen of benen, veel eetlust, slaperigheid en een toename in gewicht. Herkenbaar? Mensen met een ‘immuno-metabole depressie’ hebben naast sombere gevoelens vaak last van bovenstaande klachten. Ook hebben zij vaak verhoogde ontstekings­waarden in hun bloed.

Bijna 30% van de depressies valt hieronder. Daarom is het belangrijk een passende behandeling te vinden. Met een ontstekingsremmer hopen de onderzoekers van inflaMED de klachten te verminderen.

Meer weten? Klik op de afbeelding ➜

REACT

Dat een jeugdtrauma invloed heeft op het ontstaan van een depressie is bekend bij de onderzoekers van Amsterdam UMC. Maar hoe werkt dat precies? En op welke manier heeft een jeugdtrauma invloed op het ontstaan en verloop van de depressies?

Meten is weten: via fMRI scans, vragenlijsten, geheugentaken en nog meer interessante metingen proberen de onderzoekers te achterhalen of er een verschil is tussen mensen met een depressie mét een jeugdtrauma en zónder jeugdtrauma.

Meer weten? Klik op de afbeelding ➜

NeuroGENE

Mensen binnen dezelfde familie hebben voor een deel dezelfde genen. Deze erfelijkheid kan ook een rol spelen bij hersenziekten.

Door middel van een online vragenlijst waarin informatie wordt verzameld over de gezondheid van verschillende familieleden binnen dezelfde stamboom, proberen de onderzoekers het ontstaan van hersenziekten beter te begrijpen.

Meer weten? Klik op de afbeelding ➜

U kiest zelf waar u aan meedoet

Na uw aanmelding bij Hersenonderzoek.nl zorgen wij dat u wordt uitgenodigd voor onderzoeken die precies bij u passen. U kiest dus zelf per uitnodiging of u mee wilt doen. Het is geheel vrijblijvend en u zit nergens aan vast. Wij zorgen voor de uitnodiging, en u kiest.

Ja, ik meld me aan

Schrijf u in

Alleen met genoeg deelnemers kunnen we goed onderzoek doen naar hersenziekten. Door u aan te melden helpt u mee nieuwe manieren te vinden om hersenziekten te behandelen en te voorkomen.

Het formulier wordt verzonden. Het verwerken van deze inschrijving kan tot een minuut duren. We vragen hiervoor uw geduld.

We respecteren uw privacy. De informatie die u met ons deelt, wordt vertrouwelijk behandeld zoals beschreven in ons privacy statement.