Op een geheugenpolikliniek wordt vaak een neuropsychologisch onderzoek afgenomen. Dit onderzoek is nodig voor het vaststellen van problemen in de cognitieve functies, en voor het in kaart brengen van eventuele voor- of achteruitgang bij dementie. Het neuropsychologisch onderzoek kan echter een aantal uur duren en daarmee erg belastend en vermoeiend zijn. Eerder onderzoek heeft laten zien dat de kwaliteit van de testen die daarbij worden gebruikt vaak tekortschiet. Veelgebruikte testen blijken ongevoelig te zijn voor verandering in de cognitieve functies en geven weinig informatie over het dagelijks functioneren. Het doel van het Catch-Cog onderzoek is het ontwikkelen van een nieuwe, minder belastende test die het beloop van geheugenklachten en het dagelijks functioneren in kaart kan brengen.

Naar wie zijn wij op zoek?
Wij zijn op zoek naar deelnemers met milde cognitieve stoornissen. Bij dit onderzoek is het belangrijk dat u een naaste hebt, bijvoorbeeld een partner of mantelzorger, die mee wil en kan doen aan het onderzoek.

Het onderzoek
Deelname houdt in dat we vier bezoeken inplannen in één jaar tijd. Tijdens deze bezoeken zullen wij een aantal neuropsychologische taken en vragenlijsten bij u en uw naaste afnemen. De bezoeken kunnen bij u thuis plaatsvinden indien gewenst.