Sociale terugtrekking is vaak één van de eerste symptomen van verschillende psychiatrische en neurologische aandoeningen, zoals schizofrenie en de ziekte van Alzheimer. Het is echter onbekend welke biologische processen ten grondslag liggen aan dat iemand zich sociaal terugtrekt. Het begrijpen van de biologie achter één van de eerste symptomen van psychiatrische of neurologische aandoeningen draagt bij aan het begrijpen van ziektebeelden zoals schizofrenie en de ziekte van Alzheimer. In dit onderzoek kijken de onderzoekers naar meetbare kenmerken van sociale terugtrekking.

PRISM staat voor Psychiatric Ratings using Intermediate Stratified Markers.

Interesse in deelname?
Dit onderzoek is inmiddels afgerond. De onderzoekers hebben voldoende deelnemers gevonden.

Staat u al ingeschreven en heeft u een profiel? Dan nodigt ons team u voor andere onderzoeken uit, als blijkt dat u voor een studie in aanmerking komt. (Soms zijn er meer geschikte mensen dan de onderzoekers nodig hebben en nodigen we een selectie uit. Stuur gerust een e-mail als u interesse heeft in een ander specifiek onderzoek. Dan kunnen wij nagaan of u daarvoor in aanmerking komt en toevoegen aan de selectie.)

Staat u nog niet ingeschreven? Schrijf u dan in en maak vrijblijvend een profiel aan. U ontvangt dan per e-mail uitnodigingen voor onderzoeken waarvoor u in aanmerking komt, op basis van uw profiel. U kunt per onderzoek beslissen of u zich aanmeldt.